Moskeforeningen siger ja

FIF bakker op om helhedsplanen

af journalist Marianne Stenberg

11 islamiske foreninger i Århus bakker nu op om helhedsplanen. Det er FIF, Foreningen af Islamiske Forening­er, der på sit bestyrelsesmøde søndag eftermiddag har besluttet at sige ja til planen.

“Vi opfordrer alle beboere til at komme til beboermøderne d. 15. og 16. for at stemme. Vi har besluttet os for at sige ja til planen. Det vil være uetisk af os at bede beboerne gøre som os, men vi opfordrer kraftigt beboerne til i det mindste at tage stilling og møde op,” siger Sami Saidana, formand for FIF.

Det er muligheden for at få opført en moske i området, der får de 11 islamiske foreninger til nu aktivt at bakke op om helhedsplanen. Som beskrevet her i Skræppebladet åbner planen op for ændringer i kommuneplan, så der lempes på kravet om, at der kun måtte opføres boliger i Gellerup-området. Med helhedsplanen vil der også være mulighed for at opføre en moské, som flere beboere har givet udtryk for, at de ønsker.

“Vi går som forening nu ud og siger til vores medlemmer, at vi er positivt indstillet over for helhedsplanen, og vi bakker op om de initiativer, der er i planen. Vi tror på, at helhedsplanen kan være med til at skabe en bedre fremtid for Gellerup, og samtidig er vi overbevist om, at helhedsplanen kan fremme vores store ønske om at opføre en moské og islamisk kulturcenter i området,” siger Sami Saidana.

Moskeforeningen kommer inden beboermøderne med en skriftlig udtal­else, der oversat til arabisk og somalisk vil blive uddelt til alle beboere i Gellerupparken og på Toveshøj.

Moskeforeningen tæller de 11 for­ening­er:
Den Tyrkiske Kvindeforening, Islamisk Kulturcenter, Arabisk Kulturforening, Somalisk Familieforening, Aarhus Eyüp Sultan Moské, Den Aktive Kvindeforening, Somalisk Kvinde- og Børneforening, Lighed og Broderskab, Multiaktivitetsforening, Somalisk Kulturforening, Forening for Moské og Islamisk Center.
Del eller print denne side:  


En kommentar til
“Moskeforeningen siger ja”


  • 1

    Henrik Skov skriver:

    Hvorfor er foreningen Lighed og Broderskab blandt de 11 foreninger, som tælles med?

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt