Boganmeldelse: Det andet Århus

Bogen, der tegner et nuanceret billede af de almene boligområder

af Benedikte Erlykke, Kommunikationskonsulent, Det Boligsociale Fællessekretariat
foto af Helene Bagger

Her bor tilfredse mennesker
Det andet Århus er en bog, som handler om fællesskaber i de almene boligområder. Bag bogen står Det Boligsociale Fællessekretariat. Jens Møller, som er leder af Det Boligsociale Fællessekretariat fortæller her, hvorfor sekretariatet har udgivet bogen: ”I efteråret var der en masse negativ omtale af de udsatte boligområder i medierne i forbindelse med regeringens og oppositionens ’ghetto-pakker’.

Her var det de negative historier, der kom frem. Med Det andet Århus vil vi gerne vise, at der er en anden side af historien om de udsatte boligområder; at der bor mange helt almindelige, glade og tilfredse mennesker i disse områder – beboere som ofte har stærke fællesskaber på tværs af hudfarve, hårfarve og social status i øvrigt. Som bogen viser, bor der masser af stærke og interessante mennesker i disse boligområder. Og folk kommer i høj grad hinanden ved! Dét skal århusianerne have øjnene op for, og det er vores håb, at bogen vil hjælpe med til det.”

På cafébesøg
I bogen kan du komme med på besøg i Foreningernes Hus i Gellerup. Du kan møde Nuur, som dagligt kommer og syr sammen med en masse andre kvinder, og du kan være med til hygge- og spilleaften i kurdisk mandeforening.

”Ved bordene i caféen sidder mænd­ene og spiller kort og domino. Hvis man lukker øjnene, ledes tankerne til sydlige himmelstrøg: I skygge for solen på byens lille torv sidder mændene og vender verdenssituationen over en kop meget stærk kaffe – med bedekæden i den ene hånd.

Verdenssituationen vender de også her i caféen i Foreningernes Hus – både den kurdiske og den danske.

Den fysiske renovering af Gellerup og Toveshøj er et varmt samtaleemne, og den generelle holdning er, at der skal ske noget i området – faktisk hurtigst muligt. Nogle af mændene bor i de blokke, der måske skal rives ned, men de mener stadig, at planen er en god idé, og især kan de godt lide tanken om, at der kommer nyt liv til området.” (Citat fra bogen).

1. oplag er delt ud
Det første oplag på 1.200 bøger er delt ud – der er sendt et eksemplar til alle afdelingsbestyrelser i Århus, alle hovedbestyrelser og tætte samarbejdspartnere i boligorganisationerne. Herudover er bogen blandt andet sendt ud til byrådet, pressen, folketingets boligudvalg og interesserede borgere.

Hvis du er interesseret i at få et eksemplar af Det andet Århus, kan du, så længe lager haves, hente det hos Det Boligsociale Fællessekretariat, Saralyst Allé 55 i Højbjerg. Ring forinden på tlf. 87 34 00 02.
Del eller print denne side:   
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt