Rød grundlovsdag i Gellerup

Populære gøglere og taler om integration og medansvar

af Elsebeth Frederiksen
foto af Elsebeth Frederiksen og Helle Hansen

Grundlovsdag er jo som bekendt den 5. juni, og det skulle også fejres i Gellerup. Hvor andre grundlovsarrangementer ofte bliver lidt kedelige med lange politiske taler, var der her skruet ned for det politiske og op for legen.

Pigerne fra Unge4unge er klædt ud og klar til at underholde børnene

Pigerne fra Unge4unge er klædt ud og klar til at underholde børnene

Årets tema ”Gellerup stemmer” blev skabt af en lidt trist anledning. Nemlig at valgdeltagelsen i Gellerupparken er faldende. Faktisk stemte kun 4 ud af 10 stemmeberettigede ved sidste kommunalvalg. Nu går Nydansk Ungdomsråd, Samvirket i Gellerup og foreningslivet derfor sammen om at få skruet stemmeprocenten op og gøre folk opmærksomme på, hvor vigtigt det er at stemme ved valgene.

Rabih Azad-Ahmad (R), som er beboer i Gellerupparken og medlem af byrådet, sagde i sin grundlovstale ”at mens oprørere i Nordafrika og Mellemøsten må kæmpe for at opnå frihed og demokrati, så har vi i Danmark allerede den frihed. Men det, vi har brug for, er, at borgerne tager et større medansvar – eksempelvis ved at stemme”. Dermed kom han med en opfordring til at gå hen og stemme til folketingsvalget, som er nært forestående.

Anett Sälsäter Christensen, som er formand for afdelingsbestyrelsen i Toveshøj, brugte sin tale på at tale om integration: ”Det er på tide, at man moderniserer begrebet integration og socialbelastet område, fordi man tit kommer til at generalisere en hel bydel med at klistre en etiket på, som ikke altid svarer til en virkelighed. Jeg er sikker på, at etikken og tankegangen kunne være mere anerkende og derved tilgangen til områderne, at se vi ser ressourcer og ikke belastninger”.

En dygtig akrobat er højt at flyve

En dygtig akrobat er højt at flyve

Også andre aktiviteter end valg
Men selvom emnet var valg, var det ikke kedeligt på pladsen. De lokale politikere var mødt op med deres boder, hvor de delte brochurer ud og fortalte om deres politik. Det var dog næsten kun de ”røde” partier, som var mødt op. En repræsentant fra Liberal Alliance var modigt mødt op, men måtte stå for skud for en del bemærkninger i løbet af dagen.

Politikerne kunne få lov til at holde tale, men skulle holde sig til 3 minutter, og hvis de gik over tiden, ringede det medbragte æggeur. Alle politikere holdt sig pænt til de tre minutter. Alle talerne handlede om frihed og mangfoldighed, vi er jo i Gellerup, men havde ikke mange tilhørere og druknede lidt i den øvrige larm.

Hele grundlovsdagen blev indledt på Toveshøj med  afrikanske trommer og Otto, som gik i parade til  Legepladsen i Gellerupp. Foto af Anett Sälsäter Christensen

Hele grundlovsdagen blev indledt på Toveshøj med afrikanske trommer og Otto, som gik i parade til Legepladsen i Gellerupp. Foto af Anett Sälsäter Christensen

Det, de fleste fremmødte fandt mest interessant, var gøglerne fra Cirkus Tværs, lege og de forskellige koncerter, der blev holdt i løbet af dagen. At vejret var så godt, gjorde måske også, at en del familier i stedet for at tage til grundlovsarrangement, var taget til stranden eller i Djurs Sommerland. Men i løbet af dagen var der nok 500 mennesker i alt. Små som store.

Dagen sluttede af med koncerter med lokale kunstnere, og folk sivede ligeså stille hjem. Om dette arrangement har fået flere til at stemme ved det næste valg, vides endnu ikke, men kan først aflæses på valgdagen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt