Rød grundlovsdag i Gellerup

Populære gøglere og taler om integration og medansvar

Grundlovsdag er jo som bekendt den 5. juni, og det skulle også fejres i Gellerup. Hvor andre grundlovsarrangementer ofte bliver lidt kedelige med lange politiske taler, var der her skruet ned for det politiske og op for legen.

Pigerne fra Unge4unge er klædt ud og klar til at underholde børnene

Årets tema ”Gellerup stemmer” blev skabt af en lidt trist anledning. Nemlig at valgdeltagelsen i Gellerupparken er faldende. Faktisk stemte kun 4 ud af 10 stemmeberettigede ved sidste kommunalvalg. Nu går Nydansk Ungdomsråd, Samvirket i Gellerup og foreningslivet derfor sammen om at få skruet stemmeprocenten op og gøre folk opmærksomme på, hvor vigtigt det er at stemme ved valgene.

Rabih Azad-Ahmad (R), som er beboer i Gellerupparken og medlem af byrådet, sagde i sin grundlovstale ”at mens oprørere i Nordafrika og Mellemøsten må kæmpe for at opnå frihed og demokrati, så har vi i Danmark allerede den frihed. Men det, vi har brug for, er, at borgerne tager et større medansvar – eksempelvis ved at stemme”. Dermed kom han med en opfordring til at gå hen og stemme til folketingsvalget, som er nært forestående.

Anett Sälsäter Christensen, som er formand for afdelingsbestyrelsen i Toveshøj, brugte sin tale på at tale om integration: ”Det er på tide, at man moderniserer begrebet integration og socialbelastet område, fordi man tit kommer til at generalisere en hel bydel med at klistre en etiket på, som ikke altid svarer til en virkelighed. Jeg er sikker på, at etikken og tankegangen kunne være mere anerkende og derved tilgangen til områderne, at se vi ser ressourcer og ikke belastninger”.

En dygtig akrobat er højt at flyve

Også andre aktiviteter end valg

Men selvom emnet var valg, var det ikke kedeligt på pladsen. De lokale politikere var mødt op med deres boder, hvor de delte brochurer ud og fortalte om deres politik. Det var dog næsten kun de ”røde” partier, som var mødt op. En repræsentant fra Liberal Alliance var modigt mødt op, men måtte stå for skud for en del bemærkninger i løbet af dagen.

Politikerne kunne få lov til at holde tale, men skulle holde sig til 3 minutter, og hvis de gik over tiden, ringede det medbragte æggeur. Alle politikere holdt sig pænt til de tre minutter. Alle talerne handlede om frihed og mangfoldighed, vi er jo i Gellerup, men havde ikke mange tilhørere og druknede lidt i den øvrige larm.

Hele grundlovsdagen blev indledt på Toveshøj med afrikanske trommer og Otto, som gik i parade til Legepladsen i Gellerupp. Foto af Anett Sälsäter Christensen

Det, de fleste fremmødte fandt mest interessant, var gøglerne fra Cirkus Tværs, lege og de forskellige koncerter, der blev holdt i løbet af dagen. At vejret var så godt, gjorde måske også, at en del familier i stedet for at tage til grundlovsarrangement, var taget til stranden eller i Djurs Sommerland. Men i løbet af dagen var der nok 500 mennesker i alt. Små som store.

Dagen sluttede af med koncerter med lokale kunstnere, og folk sivede ligeså stille hjem. Om dette arrangement har fået flere til at stemme ved det næste valg, vides endnu ikke, men kan først aflæses på valgdagen.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2011-06 juli

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2011-06 juli side 13
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2011-06 juli

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Rød grundlovsdag i Gellerup
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data