Trygheden forbedres i Gellerup

Unge i Gellerup skal i nærkontakt med brandmænd og politifolk, således at de unge ikke fremover møder disse med stenkast

”Ud af Gellerup” hedder Unge4Unges nye projekt, som Aarhus Kommune netop har givet 80.000 kroner til fra særlige midler til integrationsformål. Projektet skal forbedre trygheden i Gellerup. Formålet er at ændre de unges værdier, normer og adfærd, og det handler om at komme ud i det omliggende samfund, herunder at få nærkontakt til brand- og politifolk.

”Unge4Unge gør en stor indsats for at nedbryde barriererne mellem Gellerup og resten af byen,” siger socialrådmand Hans Halvorsen, som mødte Wamid Hassan og Unge4Unge, da han i efteråret besøgte HotSpot.

Den slags er der gode erfaringer med, oplyser Wamid Hassan, koordinator for Unge4Unge. Han mener, det er vigtigt med et modspil til nogle af de dårlige oplevelser, de unge kan have med politiet, som f.eks. at få sin knallert konfiskeret. For nylig morede en gruppe af Gellerups unge sig sammen med lokale politibetjente ved en omgang laserskydning med efterfølgende fællesspisning.

”Jeg er mest i Gellerup, for her føler jeg mig mest tryg. Når vi går sammen i en gruppe inde i byen, kigger folk skævt til os,” siger 17-årige Ahmed Hamdan, som får en svingtur af Wamid Hassan.

”Alle var glade, og når man er sammen om gode oplevelser, lærer man hinanden at kende. Så smider man ikke sten efter hinanden” siger Wamid Hassan.

Ud at slukke ildebrand

Den slags arrangementer med politiet bliver en del af projektet ”Ud af Gellerup”. Projektet er en opfølgning på borgermødet ”Tryg i Gellerup”, som blev holdt i januar af magistraten i Aarhus og Østjyllands Politi.

Som en del af projektet arbejder Wamid Hassan på, at nogle af de unge kan komme ud til brandvæsenets uddannelsescenter i Skejby og prøve at slukke en brand sammen med brandfolkene. Det vil give en helt anden opfattelse af brandmændene og deres arbejde.

Projektet har også fokus på arbejde og uddannelse. Som et led i dette bliver der besøg ude på landet, hvor de unge kan prøve landmandslivet i praksis.

Smidt ud af butikscenter

”Mange af Gellerups unge kommer ikke særlig tit uden for området. De er utrygge ved det fremmede. Det er derfor, de som regel følges ad i grupper, når de er inde i byen,” siger Wamid Hassan.

”Jeg er mest i Gellerup, for her føler jeg mig mest tryg. Når vi går sammen i en gruppe inde i byen, kigger folk skævt til os,” siger 17-årige Ahmed Hamdan, som har prøvet at blive smidt ud af et butikscenter sammen med 4-5 andre unge fra Gellerup.

Ahmed Hamdan går på HG og skal til efteråret på HF. I 6-7 måneder har han været med i Unge4Unges aspirantprojekt, og nu er han en af de frivillige, der går rundt som opsøgende blandt unge i Gellerup-området. Han synes, at historierne om utryghed i Gellerup er overdrevne.

Frygter bevillinger tørrer ud

Unge4Unge er et prisbelønnet projekt, som startede i 2002, og det er nu en del af HotSpotcentret under Socialforvaltningen. Unge4Unge baseres på frivilligt arbejde og økonomisk på projektbevillinger.

”Som vi kan se med dette og andre projekter, gør Unge4Unge en stor og meget vigtig indsats for tryghed i Gellerup. Men der er desværre frygt for, at Unge4Unge snart løber tør for muligheder for økonomisk støtte, da ministerier og fonde typisk kun giver penge én gang til et projekt. Derfor er det afgørende, at Unge4Unge snart bliver gjort permanent,” siger centerchef Bent Nielsen, HotSpotcentret.

”Når man er sammen om gode oplevelser, lærer man hinanden at kende. Så smider man ikke sten efter hinanden,” siger koordinator for Unge4Unge, Wamid Hassan (th), som her spiller bordfodbold med Ahmed Hamdan.

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Hans Halvorsen (S), glæder sig over projektet.

”De unge i Gellerup skal opleve, at der også er plads til dem, hvis de selv åbner sig og lever op til gængse normer. Unge4Unge gør en stor indsats for at nedbryde barriererne mellem Gellerup og resten af byen, og det bidrager til vores mål om Aarhus som en by for alle,” siger Hans Halvorsen.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2011-06 juli

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2011-06 juli side 17
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2011-06 juli

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data