Belastende hjemmeside

Kunne ikke læse Skræppebladet on-line

tekst og illustration af webmaster Ulrik Ricco Hansen

Skræppebladets hjemmeside på det tidligere webhotel blev belastet så meget, at hotellet ikke kunne følge med. Men serveren var ikke den eneste, der blev belastet.

Flere læsere af skraeppebladet.dk, som ellers plejer at have fri adgang til Skræppebladets hjemmeside, syntes også pludselig at hjemmesiden var belastende:
”You are banned”, var meddelelsen, som dukkede op, når de forventede at læse noget på hjemmesiden.

urh-fotocollage-ingen-adgang-www-V1077587

Hvad sker der?
”Hvordan regner I med at nå ud til publikum på nettet, når man ikke kan få lov til at læse jeres side?” spurgte en frustreret, tidligere beboer i Brabrand Boligforening i en mail til webmaster.

”Kan jeg ikke få lov til at læse skræppebladet igen? Er det misbrug at læse bladet flere gange om dagen?” spurgte en anden århusianer.

Hvorfor udelukke læsere?
Det kan virke ualmindelig ulogisk at nægte folk adgang til hjemmesiden.
Som webmaster har jeg bl.a. skrevet nedenstående i mit svar:

”Jeg kan forstå din frustration, og tro mig, det er ikke mindre frustrerende at være webmaster i disse dage, hvor det nuværende webhotel har skruet urimeligt ned for vores muligheder.
Alternativet til at lukke for mistænkelige IP-adresser er, at Skræppebladets hjemmeside bliver lukket helt ned for alle (og det er faktisk sket adskillige gange her på det seneste).”

Hvem blev udelukket?
Siden kørte med nedsatte ressourcer i en overgangsperiode. En række ip-adresser, der er tidligere har været anvendt af ulovlige indekserings- og spam-robotter, blev henvist til ”banned”-siden. Det samme var gældende for besøg via en internetudbyder i Kina, Singapore, Thailand, Ukraine, Rusland og Rumænien, hvor der typisk er mange angreb fra, og hvor der typisk ikke bor ”rigtige” læsere af Skræppebladets hjemmeside.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt