Seniorer synger i Sonnesgården

Fællessang med Flemming Knudsen

tekst og foto af Hans Esmann Eriksen

Fællesskabet er en del af livet i Sonnesgården. Fælleshuset er rammen om lidt over 100 arrangementer om året, hvor vi mødes, snakker og har oplevelser og aktiviteter sammen. Kulturudvalget organiserer aktiviteter og foredrag for afdelingsbeboere. I marts var der sangeftermiddag, hvor den tidligere borgmester Flemming Knudsen var inviteret.

Flemming Knudsen fortæller engageret

Flemming Knudsen fortæller engageret

Flemming Knudsen er socialdemokrat fra den tid, hvor sangen samlede
Flemming Knudsen den tidligere borgmester viste helt nye sider af sig selv for afdelingens beboere. Flemming er ligesom tilhørerne fra en tid, hvor fællessangen var en samlende politisk kraft. Med udgangspunkt i sin ungdoms socialistiske sange fortalte Flemming om sangenes historie, og den samtid de var en del af.

Hvem vidste for eksempel at melodien til ”Hvem sidder der bag skærmen” i sin tid blev skrevet ned på en løs manchet, da Carl Nielsen blev ramt af inspirationen og manglede et stykke papir. Hvem ved, hvad en løs manchet er, og hvem ved, hvad jamber og trokæer er. Flemming Knudsen fik i sandhed demonstreret, at han har en fortid som skolelærer fra tilhørernes tidsalder. En skolelærer der kan synge.

Claus Jørgensen akkompagnerer ruti

Claus Jørgensen akkompagnerer ruti

Da lyset faldt ned for pianisten
Flemming Knudsen medbragte Claus Jørgensen som mestrede afdelingens lidt ældre klaver.
Claus har en fortid på musikkonservatoriet, så han kunne rutineret føre os igennem de til tider lidt ukendte sange. Kun én gang mistede han koncentrationen. Mens klaveret fik den på alle tangenter under afsyngningen af ”Internationale” faldt stearinlyset på klaveret ned på gulvet med et brag. Det standsede for en stund musikledsagelsen.

Kaffe, kage og kaglen
Intet fællesarrangement i Sonnesgården uden en pause med kaffe, kage og kaglen. Det er til stor glæde for afdelingens beboere, at der i byggeriet blev fundet penge til et fælleshus, hvor afdelingens indre liv kan udvikle sig. Et indre liv der får den enkelte til at føle sig hjemme i afdelingen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt