Jr Skræp

Skræppen – nu også for børn

Jul og Nytår!

Af Dorit Barbara Strandgaard

Jul i JR Skræp

Hejsa kære JR Skræp-læsere

Så er dette år snart slut, men også den måned, som måske er årets hyggeligste. Julen står for døren, og man kan allerede se lyskæder sat op og glade julemænd, der bliver vist i mange forskellige farver.

Men hvem er ham julemanden? Hvorfor er julemanden så tyk, og findes julemanden? Vi har her i JR Skræp fundet frem til nogle forskellige farver på julemænd, som er kendt i forskellige dele af verdenen. Alle de julemænd er alle sammen ”julemanden” i de forskellige lande, og nogle julemænd kan tale dansk, og andre taler andre sprog. Men kommer julemanden så fra Grønland?

Nogle mener, at julemanden kommer fra Grønland, men der er også nogle, som synes, de har set julemanden holde ferie i de varme lande. Så måske er julemanden alle steder, og hvis man har været sød i år, er der mange, der siger, at så kommer julemanden med gaver. Men hvad så hvis man ikke har været sød i år?

Dengang jeg var lille, var jeg bange for, at julemanden ikke ville give mig nogen gave, for jeg havde nemlig spist af min mors lækre honningkagehus, som min mor lavede hvert år op til jul, med lækkert glasur på og slik. Og jeg var bange for, at julemanden vidste, at jeg havde spist af honningkagehuset, selvom jeg godt vidste, jeg ikke måtte. Men jeg fik mange gaver, og jeg takkede julemanden for, at han ville give mig en hyggelig jul.

Sidste måneds vindere
November måneds spørgsmål var, hvad det var, der gentog sig på tegningen, og svaret var: ”Pære”.
Stort tillykke til de to heldig vindere.

• Elias Rahbek, Kildeagervej 133, 8361 Hasselager
• Layla Abdirashid Sheikh, Karensvej 13, st. th., 8220 Brabrand

Hvad ønsker du dig til jul?
Du kan nu vinde et gavekort på 100 kr. til BR Legetøj, hvor du kan købe en lille gave til dig selv inden jul. Du skal bare gætte, hvilken julemand du synes, der er den rigtige på tegningen.

Svaret med den rigtige julemand skal være hos JR Skræp-redaktionen senest den 7. december 2013. Send svaret sammen med dit navn, efternavn og din adresse på sms til 20 10 16 96 eller på mail til jrs@skraeppebladet.dk

God jul og godt nytår
Pas godt på hinanden, og husk at hjælpe dem, du kan hjælpe, så du kan få en god jul med din familie.

Vi på JR Skræp-redaktionen håber på, at du har haft et dejligt år 2013, og at du vil få et endnu bedre år i 2014!

God jul og godt nytår!
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt