Udstilling

Brabrand Boligforening deltog fra 22. november 2013 til 6. januar 2014 i udstillingen CREATE WITH AARHUS på De Nordiske Ambassader i Berlin

Udstillingen omhandler byudvikling i Århus med speciel fokus på bæredygtighed – energimæssigt, kulturelt og socialt. Udstillingen nåede et besøgstal på omkring 6.000 gæster, og den vil nu fungere som vandreudstilling rundt i store tyske byer igennem det næste års tid, før den igen vender tilbage til Århus.

Via fysiske modeller, film og plancher viser udstillingen, hvordan bolig- og erhvervsudviklingen går hånd i hånd med omstillingen til vidensamfundet, udvikling hen imod CO2-neutralitet, udviklingen af kulturområdet samt forbedring af bymiljøet og etableringen af ny infrastruktur, bl.a. i form af Letbanen.

Årsagen til, at Berlin blev valgt som et godt udgangspunkt for messen, er, at byen siden murens fald har været inde i en kæmpe byudviklingsproces, som kan danne grundlag for stor erfaringsudveksling inden for de parametre, som også optager os i Århus.

Brabrand Boligforening deltog med Helhedsplanen for Gellerup/Toveshøj og Havneboligerne, og vi fik mange positive tilkendegivelser på vores projekter. Der var især særligt fokus på energiløsningerne i byggeriet på Havnen i Aarhus Ø og den meget anderledes fysiske omdannelse af et stort alment boligområde til en attraktiv bydel, som Helhedsplanen for Gellerup/Toveshøj repræsenterer.
Udstillingsprojektet og aktiviteterne omkring den er støttet af Realdania, Kulturstyrelsen, Boligfonden KUBEN, Aarhus Kommune, and+ og BoConcept.

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2014-01 Februar

2014-01 Februar