Tegneglæde

Marianne Stenberg, journalist i boligforeningen, kan både tegne og fortælle

Af Kirsten Hermansen, foto Martin Krabbe

Marianne Stenberg

Marianne Stenberg

For nogle er det en kendt sag, at Marianne Stenberg, ansat som journalist i boligforeningen, er en god tegner. Når man besøger hende i hendes atelier, bliver man forundret over de detaljerige tegninger, som hun viser frem. Tegninger, som det må have taget evigheder at lave.

Det gælder alle hendes tegninger, både dem med dyr, mennesker og landskaber. Alle er de fyldt med så mange fine små detaljer. Motiver med fugle har hendes helt særlige interesse, og her viser hun sine evner som illustrator. Selv om der mangler 33 tegninger i dag, som er udstillet på hovedkontoret i Arla, så får man et rigtig godt indtryk af hendes alsidige tegnetalent.

Månedens nørd
Skræppebladets nye artikelserie ”Månedens nørd” handler om beboere, som har en hobby, en passion eller et stort engagement, der er ud over det sædvanlige. Noget, personen virkelig brænder for og går op i.
 
Er din nabo en sådan nørd, er du selv, eller kender du andre i boligforeningen, som laver noget specielt?
Så giv Skræppebladets redaktion et tip – og du vil få en lille belønning, hvis vi vælger din nørd.

En stor produktion
Marianne fortæller, at hun har tegnet, siden hun var lille, og er fortsat med det som voksen. Selv om hun har fuldtidsarbejde i Brabrand Boligforening, har hun gennem årene produceret et hav af tegninger og haft adskillige udstillinger.

Hun har som journalistuddannet kunnet formidle sine tegninger digitalt, både med en hjemmeside, en blog og på Facebook.
Kendskabet til hendes mange tegninger er derfor lige så stille taget til, og efterhånden har flere gallerier budt sig ind. Det har været en anerkendelse, når de har bedt hende udstille.

Tegneprojekt for Lego
På den måde havde direktøren for Legofonden set hendes billeder og købt et af dem. I forbindelse med et projekt, hvor Billund skulle være børns hovedstad, skulle der laves en stor ’fælles-kæmpe-tegning’ af 80 børn. Her blev Marianne bedt om at være med som projektleder og kunstner.
En anerkendelse, som hun er stolt af. I dag er tegningen på 3 x 3 meter fast udstillet i Kirkbi i Billund.

Marianne Stenberg har blandt andet også tegnet en fodbold for Hummel, som i dag indgår i Christian Stadils kunstsamling. Hun har også tegnet en fodbold til fodboldturnering for asylkvinder på Roskildefestival. Flere af hendes tegninger er også købt af forskellige firmaer.

Stigende interesse hos købere
Det er tegning og kun tegning, der har hendes interesse. Hun tegner med en tuschpen, bruger flydende tusch og farvelægger tegninger med gouache-maling og vandfarver.

Hun har som så mange andre også prøvet med oliemaling, men stregen med en tuschpen er hendes favorit. Selv om interessen for klassiske oliemalerier hidtil har været størst hos publikum, så er tegninger nu også blevet en kunstart, som mange gerne køber.

Kunstudstillinger som fritidsjob
Bortset fra glæden ved at udstille er det et rigtigt stort arbejde at bruge sin fritid på. Tegninger skal indrammes, transporteres og ophænges på en fordelagtig måde. Der går oceaner af tid med det.

I sådanne travle stunder har hun en gang imellem tænkt på, om det var muligt at leve af tegneriet, så der blev mere tid til kunsten.

Men hun er dog glad for at have et spændende job, så hun ikke bare ”tøffer rundt derhjemme som kunstner”, så hver gang har hun afvist tanken. Det vil ikke være hendes stil, for hun er nødt til at have den tryghed, et fastlønnet job giver, erkender hun.

Hun er klar over, at hendes kunstneriske udvikling ville forstærkes uden et krævende job ved siden af, men sådan har hun valgt: En privilegeret tilværelse med et godt arbejde, og med en dejlig hobby ved siden af.

Hverdag med job og weekend med hobby
Adskillige job i dag er krævende med fuld opmærksomhed hele dagen. Efter arbejde er det svært at få tømt hovedet helt, og derfor bliver hobbyen gemt væk til den mere rolige weekend.

Marianne Stenberg har fundet ud af, at hun tegner bedst, når hovedet er helt renset fra dagligdagens mange opgaver. Den bedste tegnetid har hun derfor i weekenderne, hvor tiden forsvinder, når hun kaster sig over sine tegninger.

Sin helt egen stil
Hun har ikke lagt skjul på, at hendes tegninger blandt andet er beskrevet således:

”En streg, der løber løbsk i et gennemtænkt univers uden begrænsninger”.
Det er nok den mærkat, man bedst kan sætte på hendes kunst – det er smukt, lyser af tegneglæde, og så har hun sin helt egen stil.

Se mere om hendes kunst på www.mariannestenberg.dk


Info om Marianne:

Hun har udstillet på blandt andet:
• Galleri Lyrum
• Galleri ArtUnika
• Hos danske firmaer, blandt andet Hummel og Danske Bank
• Skoler i Århus
• Børneinstitutioner
Har deltaget i tegne-workshopper hos blandt andet Horsens Kunstmuseum

Privat:
Single med hunden Oskar
Ikke-hjemmeboende søn på 24
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt