Gellerup festede for helhedsplanen

TAKE OFF helhedsplanen

Take Off var et Kinder-æg med hele tre slags fyld

Af Birger Agergaard

Det var et Kinder-æg med hele tre slags fyld, der åbnede sig til ”Take Off”-dagen. Den foregik tre steder i Gellerup, som gav hver sit fyld til festen, der skulle markere de næste skridt i Helhedsplanen.

Omkring 70 beboere styrkede sig ved morgenbordet i Tousgårdsladen, og de hørte taler af Rabih Azad-Ahmad, Anett Sällsäter Christiansen, Helle Hansen og Keld Albrechtsen.

Temaet i talerne var: ”Nu er det slut med at snakke – nu kommer Helhedsplanen med nye veje, bypark, beboerhuse, kommunale arbejdspladser og en række boligsociale aktiviteter.”

I Foreningernes Hus kunne man få (næsten) alt at vide om de enkelte elementer i Helhedsplanen. Mellem 200 og 300 kiggede ind, gik rundt ved boderne og hørte om det, der optager dem: Hvad skal byparken indeholde, bliver farten dæmpet på vejene, hvad skal der være i beboerhusene, kommer moskeen snart? – og så videre.

Folkefest i Globus1
Sidste del af Kinder-ægget var en ren folkefest i Globus1. En fodbold-cup blev hurtigt sat i gang af ACFC, somaliske piger dansede i de hvide dragter, og der var masser af andre aktiviteter for Gellerups børn og unge. Måske 500 beboere deltog i festen.

Mange deltog også i håb om at vinde den store præmie: en huslejefri måned. De glade vindere blev tre unge beboere på Gudrunsvej 50, 2. th.: Theis Palm og Hjalte Stein. Den tredje beboer i lejligheden, Kaare Rømer Claesson, var ikke til stede, da Rabih Azad-Ahmad overrakte den fede check på knap 6000 kr.

To af beboerne på Gudrunsvej 50, der vandt en måneds husleje: Theis Palm (tv.) og Hjalte Stein flankerer dagens vært, Rabih Azad-Ahmad.

To af beboerne på Gudrunsvej 50, der vandt en måneds husleje: Theis Palm (tv.) og Hjalte Stein flankerer dagens vært, Rabih Azad-Ahmad.

Balloner til Århus
Gennem hele dagen blev der sendt balloner til vejrs – og de fløj helt efter planen ind mod Århus, hvor nogle af dem forhåbentlig dalede ned og vakte lidt nysgerrighed og interesse.

For det er netop en af tankerne med Helhedsplanen, at århusianerne får lyst til at trille en lille tur til Gellerup for at se forandringerne og de nye muligheder.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt