Havefest blev til en tradition

Danmarks grimmeste festival ser frem til 20-års-jubilæum

Af Jens Skriver

Grimfest er netop afholdt for 11. gang med omkring 4700 besøgende.
”Og det er så hyggeligt,” siger hovedbagmanden Aage Stockholm, ”så der er ingen grund til at stoppe.”

Selv bor han i Grimhøjgård, som lægger plads til festivalen. Gården har i mange år huset et hippiekollektiv, men nu bor her kun ham og hans kone og to børn.

Aage Stockholm

Aage Stockholm

Festivalen startede for 11 år siden. Aage og bofællen Theis Smedegaard havde arbejdet på hoteller i Norge, og her tjente de faktisk så godt, at de ikke behøvede at arbejde et stykke tid og endda havde penge til overs. De besluttede derfor at afholde en ”velkommen hjem-fest”. De begyndte at bygge scener og inviterede 320 gæster, men der kom 500.

”Det var meget hyggeligt,” siger Aage, ”så der gik sport i det. Vi var blevet momsregistrerede, og der var blevet lagt fundament for et fast arrangement, som er blevet til en tradition.”
Theis Smedegaard flyttede et par år efter, men er stadig med til at arrangere festivalen.

Indgangen til Danmarks grimmeste festival.

Indgangen til Danmarks grimmeste festival.

Det praktiske
Boderne på pladsen er faste, men scener og telte bliver stillet op hvert år. Vi sidder i lydtårnet, hvor mixerpultene står.

Aage viser, at kabler herfra kan trækkes gennem et kloakrør op til scenen.
”Alt har to funktioner,” siger han.

Han fortæller også, at han har planer om at bygge en permanent scene, der skal ligne mixertårnet. Aage står for byggeri og pladsen. Der er også mange frivillige som fx Ragnhild fra Holmstrup, der har stillet blomsterkummer op.

Ikke mange har en kæmpemæssig scene i baghaven.

Ikke mange har en kæmpemæssig scene i baghaven.

Koncept
Konceptet bag festivalen er nogle få større bands og ”up comings”.
”De store bands synes godt om den idé,” siger Aage.

”Hvis der i år er mange lokale bands, er det lidt tilfældigt. Vi har et specielt koncept og et specielt publikum. Vi ville egentlig helst have et publikum på 25+, men da det er billigt, kommer her mange unge,” fortæller Aage.

”Vi lejer en mark af kommunen til campingplads. Hvis man vil bo her, skal man betale noget mere. Det vælger især unge, der tager billigt øl med, mens de noget ældre foretrækker at kunne købe velskænket fadøl. Det kniber noget med at få ryddet op efter sig på campingpladsen.

Jeg har planer om at leje den ud i parceller, som der skal betales depositum for, og som lejeren er ansvarlig for at få ryddet op på; så får de lært ansvarlighed. Her er vagter og farvede armbånd for folk under 18, så de ikke kan købe alkohol. 17-årige kan også få en god oplevelse og lære at gå til festival.

For os er det hygge på flere niveauer både familiemæssigt og ved arrangementet. Sidste år solgte min 9-årige datter is fra en bod og tjente nok til en ny cykel. Børnene hjælper også til med at rydde op, så lærer de ansvarlighed på den måde.”

Nytten af at arrangere musik
Til daglig er Aage lærer på Egebakkeskolen, hvor han underviser i matematik, fysik, kemi og biologi.
”Men det er sandelig nyttige fag, når man arrangerer koncerter,” siger han.

”8. klasse plejer at arrangere en koncert, og så kommer man ikke uden om ting som at kunne lægge et budget og bruge Excel.”
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt