Man kan godt være frivillig på Grimfest og bo i Gellerup

Skræppebladet har fulgt Walid, frivillig fra Gellerupparken, på årets Grimfest

På Grimhøjvej og i skoven omkring ligger festivalen Danmark Grimmeste Festival, i daglig tale Grimfest.

Den foregik i 2015 den 30.-31. juli og 1. august. Der er ca. 500 frivillige på festivalen, og en af dem er 21-årige Walid Mattar fra Gellerupparken, som til dagligt arbejder som produktionsmedarbejder. Han har taget ferie for at kunne være frivillig.

Da han sidste år som frivillig imponerede frivilligkoordinator Louise John­sen, indbød hun ham i år til at være leder af frivilligområdet og baren. ”Han gjorde sådan en god indsats og havde sådan en høj ar­bejdsmoral, at jeg spurgte om han i år ville være bar- og områdeleder,” fortæller Louise.

Walid kom også ud på pladsen, selvom han arbejdede meget.

Walid kom også ud på pladsen, selvom han arbejdede meget.

Har været meget ansvarlig

Walid kendte ikke rigtigt festivalen i forvejen. Han havde kun hørt om den og havde aldrig været der, men han så et opslag på Facebook om, at man manglede frivillige, og derfor sendte han en mail af sted til festivalen og blev udvalgt som frivillig.

I forbindelse med festivalen forpligter man sig til at arbejde i 2×8 timer. Det kan være før, under eller efter festivalen. Walid tror, at grunden til, at han blev områdeleder, var, at han sidste år altid var klar til at arbejde mere end de timer, han havde forpligtet sig til, og at han altid var klar til at hjælpe de andre og tage ansvar.

En meget lærerig oplevelse

Det er først i år, at han er blevet leder for et område. Han skulle sørge for, at baren fungerede, lave vagtplaner og sørge for, at alting var der i baren. Derfor kunne man tit se ham rende rundt på pladsen med sin walkie-talkie og løse problemer.

Han havde ikke nogle faste vagter, men stod hele tiden til rådighed, hvis der var brug for ham. Dog var der også indimellem tid til at høre nogle koncerter. Han har lært mange praktiske ting på festivalen. Han har været med til at bygge skaterrampen og designede og byggede selv barstolene og baren.

Han var også på festivalen to uger, før de hele begyndte, for at hjælpe til med at få det hele til at fungere, før festivalgæsterne kom. Han overnattede endda i en vogn sammen med en anden frivillig, selvom han ikke havde særligt langt hjem.

Store udfordringer

Festivalen har været sjov for Walid, men også travl og udfordrende.

Da han mødte op torsdag morgen, manglede der vand og el, og dankortapparaterne var ikke sat op. Så der måtte han tænke hurtigt og få ringet rundt til forskellige ansvarlige på pladsen for at få det fikset.

Han måtte også sætte nogle ekstra plader op for at kaffemaskinen kunne være der. Men selvom det var lidt hektisk den første dag, er tingene gledet nogenlunde de andre dage. Walid har i hvert fald også mod på at gøre det samme næste år, hvor han helt klart vil vende tilbage.

Walid synes, Grimfest er en god festival, fordi der er færre mennesker end f.eks. Northside. Her er sikkerheden i orden, ingen slagsmål eller voldelige episoder.

Der er ikke mange ikke-etniske danskere på festivalen

Det er ikke til at finde andre frivillige med anden etnisk baggrund end dansk på Grimfest, og Walid mener, at det bunder i kulturforskelle.

”Mange tænker, at en musikfestival er en stor drukfest, og det har man måske ikke lyst til at være en del af.”

Han er glad for at være der, og hans venner ved det også, men det er ikke noget, han råber højt om. Det er bare noget, han bruger sin sommerferie på.

Men han synes alligevel, det ville være rart, hvis der kom flere frivillige fra Gellerup, så de kan lære og opleve, hvad en festival også er. Hyggeligt samvær og sammenhold, hvor man lærer mange søde mennesker at kende.

Walid hjælper med lyskæderne, der gør frivilligområdet mere hyggeligt.

Walid hjælper med lyskæderne, der gør frivilligområdet mere hyggeligt.

Frivillige har det sjovt

I år har de frivillige deres eget om­råde, hvor de kan opholde sig, når de ikke arbejder. Der er en bar, hvor de kan få gratis kaffe og billige øl, gode toiletter med bad og et område, hvor man kan slå sit telt op, og der er pyntet op med lyskæder.

I midten af området er der også hængekøjer, så man kan tage sig en velfortjent lur, hvis man da kan for larmen fra koncerterne, som foregår højst 100 meter fra området.

Man kan ikke direkte høre koncerterne, men hvis et større band spiller en kendt sang, kan man genkende den. Stemningen er god, folk snakker med hinanden, og nogle møder endda gamle skolekammerater og bekendte, de ikke vidste, også var frivillige.

Der mangler åbenbart frivillige, fordi nogle blev bedt om at tage dobbeltvagter, så derfor vil de gerne opfordre andre til at blive frivillig næste år og opleve den unikke stemning og møde nogle søde og sjove mennesker.

En praktikant på festivalen har fremstillet en frivilligvæg, hvor man kan skrive, hvad der er fedt ved at være frivillig på festivalen.

Den blev brugt flittigt. (En siger: ”Alt det grønne, super søde mennesker og fede frivillige”, en anden ”I er sku’ søde”, ”rabat på fadbamser”, ”alle er vildt søde og lækre, andre medarbejdere, der forsøder min tilværelse” og endelig en, der bare siger:” Kærlighed.”

Walid er også med på at skrive på frivilligvæggen.

Walid er også med på at skrive på frivilligvæggen.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2015-07 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2015-07 September side 14-15
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2015-07 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Festival frem til 1. aug.
    Man kan godt være frivillig på Grimfest og bo i Gellerup
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data