Lederen

Som Benny Andersen ville sige det…

Jeg røber ikke nogen statshemmelighed ved at konstatere, at september måned er en tid for mange beboermøder. Hvad enten vi stiler efter at få en tillidspost eller blot er mere eller mindre på sidelinjen, giver dette anledning til at reflektere over, hvad det er for et boligområde, vi ønsker for mange forskellige typer mennesker.

Benny Andersen skrev engang: ”Der er for mange, der ypper kiv, og for få, der stifter fred”. Et eksempel på dette er i forhold til vore børn.

Går vi tur i bybilledet, ses der ofte støjende opførsel mellem forældre og børn. Desværre er det i mange tilfælde forældrene, der laver spektaklet og råber ad deres børn, så det kan høres på lang afstand. Det er ikke svært at forestille sig, hvordan børnene vil håndtere deres egne konflikter i skolen, børnehaven – og senere i livet på arbejdspladsen eller i familien. Hvis det første, et barn oplever, er vrede forældre, eller at forældrene ligger i karambolage med bedsteforældrene eller naboerne, vil barnet potentielt blive sårbart .

Jeg har aldrig prøvet at flygte for at redde mit liv – men det er der andre, der har. Nogle bor få meter fra mig. Jeg må stille mig selv en række spørgsmål: Er jeg villig til at respektere en anden religion? Er jeg villig til at respektere, at dette for nogle betyder radikalt anderledes påklædning – og måske ligefrem, at deres baggrund som flygtninge kan påvirke sider af deres opførsel på en negativ måde? Det er vigtigt at reflektere over disse spørgsmål, så jeg står bedst muligt rustet til at tage størst muligt ansvar.

Nogle mennesker er ramt af arbejdsløshed eller sygdom af forskellig art. Er vi villige til at tage ja-hatten på og skabe rum for at lade andre mennesker få fred til at forsøge at få styr på en presset livssituation? Blot et venligt smil kan medvirke til ny optimisme og måske ligefrem være det, der skal til for at tro på, at man kan få et job. Er vi villige til at lukke ensomme mennesker ind i varmen?

Ved at skrue op for ydmygheden og ned for kynismen stimulerer vi vores egen evne til at skabe reel forbindelse mellem andre mennesker. Så er der også bedre mulighed for at sige som Benny Andersen:

”Livet er ikke det værste, man har – og om lidt er kaffen klar.”

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2015-07 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2015-07 September side 2 forsiden af magasinet 2015-07 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data