Lederen

Nu et det snart sommer

Jeg har skrevet det før, men nu er det vist sandt. Sommeren er her. Sommer betyder folk på gaderne, grill i haverne og flere legende børn udenfor. Men det betyder også mere larm fra folk, som ikke respekterer, at nogle mennesker skal tidligt op om morgenen eller ikke er vild med den samme musik. Selvom det er dejligt at bo alment, kan det hele godt blive lidt for socialt, hvis man gerne vil passe sig selv.

Her er meget lydt og jeg kan høre alt, hvad mine naboer laver. Jeg kan også lugte røg gennem væggen, når de ryger. Hvad kan jeg gøre ved det? Ikke ret meget, for folk er frie til at råde over deres egen lejlighed. Det betyder ikke, at man ikke skal tage hensyn til hinanden, for det er slet ikke altid, man gør det, men det betyder, at man selv bestemmer i sit eget hjem.

Hvis man ikke kan lide larm, kan man flytte ud på landet, væk fra civilisationen. Men så får man heller ikke fælleskabet og de gode oplevelser, man opnår i en boligforening.

Nu er det snart grundlovsdag, det er, som de fleste nok ved, den 5. Juni. Her er der tradition for, at der holdes taler og laves festligheder. I Gellerup har de ambitioner om at bringe naboerne, som bor i parcelhuse, til Gellerup. Man vil faktisk fragte dem i busser og give dem en guidet tur rundt i Gellerup. Vi skal lære hinanden bedre at kende og lære, at der er fordele ved at bo alment, hvis man ikke er klar over det. Man slipper også for at betale for en vvs-mand, hvis toilettet går i stykker eller afløbet bliver stoppet. Der er ting, man betragter som naturligt, som er lidt luksus.

Nogle folk som bor i parcelhus ikke langt fra Gellerup er lidt misundelige på folk, som bor i boligforening. De synes, der sker meget mere i området, og at der er flere muligheder for børnene: Legepladser, fodboldbaner og åbne arealer, hvor de kan lege. Folk er også tættere på hinanden og hilser på hinanden i opgangen. Derfor er det slet ikke så slemt at bo alment, hvis vi husker at tage hensyn til hinanden- noget som folk godt kan glemme. Så det er godt at bo alment, også om sommeren.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2014-05 Juni

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2014-05 Juni side 2 forsiden af magasinet 2014-05 Juni

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data