Lederen

Nu et det snart sommer

Af Elsebeth Frederiksen

Jeg har skrevet det før, men nu er det vist sandt. Sommeren er her. Sommer betyder folk på gaderne, grill i haverne og flere legende børn udenfor. Men det betyder også mere larm fra folk, som ikke respekterer, at nogle mennesker skal tidligt op om morgenen eller ikke er vild med den samme musik. Selvom det er dejligt at bo alment, kan det hele godt blive lidt for socialt, hvis man gerne vil passe sig selv.

Her er meget lydt og jeg kan høre alt, hvad mine naboer laver. Jeg kan også lugte røg gennem væggen, når de ryger. Hvad kan jeg gøre ved det? Ikke ret meget, for folk er frie til at råde over deres egen lejlighed. Det betyder ikke, at man ikke skal tage hensyn til hinanden, for det er slet ikke altid, man gør det, men det betyder, at man selv bestemmer i sit eget hjem.

Hvis man ikke kan lide larm, kan man flytte ud på landet, væk fra civilisationen. Men så får man heller ikke fælleskabet og de gode oplevelser, man opnår i en boligforening.

Nu er det snart grundlovsdag, det er, som de fleste nok ved, den 5. Juni. Her er der tradition for, at der holdes taler og laves festligheder. I Gellerup har de ambitioner om at bringe naboerne, som bor i parcelhuse, til Gellerup. Man vil faktisk fragte dem i busser og give dem en guidet tur rundt i Gellerup. Vi skal lære hinanden bedre at kende og lære, at der er fordele ved at bo alment, hvis man ikke er klar over det. Man slipper også for at betale for en vvs-mand, hvis toilettet går i stykker eller afløbet bliver stoppet. Der er ting, man betragter som naturligt, som er lidt luksus.

Nogle folk som bor i parcelhus ikke langt fra Gellerup er lidt misundelige på folk, som bor i boligforening. De synes, der sker meget mere i området, og at der er flere muligheder for børnene: Legepladser, fodboldbaner og åbne arealer, hvor de kan lege. Folk er også tættere på hinanden og hilser på hinanden i opgangen. Derfor er det slet ikke så slemt at bo alment, hvis vi husker at tage hensyn til hinanden- noget som folk godt kan glemme. Så det er godt at bo alment, også om sommeren.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt