Lederen
Velkommen til fremtiden
Af Elsebeth Frederiksen
Nu sker der endelig noget med helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj. Det sagde vi også i sidste nummer af Skræppebladet, hvor vi bragte en historie om åbningen af den nye kunstgræsbane i Gellerup. Dette var det første store skridt på vejen.
For nyligt blev planerne for 1000 kommunale arbejdspladser afsløret. Her er højt til loftet og ikke fri for ambitioner og visioner. så er det spændende om området får det løft som politikerne og beboerne ønsker.
Det ser også spændende ud, især hvis beboerne også får lov til at bruge de forskellige faciliteter i bygningen inklusive restaurant og café. Man har snakket om de 1000 arbejdspladser længe, og nu, hvor der er kommet noget konkret at holde sig til, bliver det spændende at se, området udvikle sig endnu mere. Vil de kommunale ansatte være bange for at komme i Gellerup og vil området til sidst få det løft, som helhedsplanen lægger op til? Det er store spørgsmål, hvor svaret ligger langt ude i fremtiden, men indtil da, er det spændende at se, hvordan området ser ud.
Og selvom der nu er mange gener, såsom vejarbejde, mudder over det hele, afspærringer, vanskelige parkeringsforhold og larm tidligt om morgenen, er folk også spændte på, hvad der sker, og hvordan området kommer til at se ud.
For lige nu er det svært at forestille sig, at den omgang byggerod på et tidspunkt udvikler sig til en attraktiv bydel. Det er meget forståeligt for dem, der bor i det hver dag, men vi må alle være tålmodige og tage det, som det kommer.
Samtidig med at der sker noget fysisk i områderne, skal beboerne også yde noget. Derfor tager repræsentantskabet i november på et seminar, hvor temaet er lokal bæredygtighed. Her skal diskuteres affald, hvordan man ved affaldssortering styrker afdelingens økonomi, hvordan man styrker en afdelings sociale liv, og hvordan vi som beboere kan passe bedre på miljøet: skal vi f.eks. til at dele bil eller afskaffe sprøjtegifte.
Der skal også tales om ”ejerskab”. Føler vi om beboere et ejerskab over vores afdeling, når vi ikke ejer vores lejlighed? Er det vores hjem, eller er det bare et sted, vi bor? Det er store spørgsmål, og forhåbentligt kommer vi tættere på et svar eller i det mindste får vi diskuteret det grundigt.
Så godt seminar til dem, som skal med, og jeg håber, at I tager en masse med tilbage, som beboerne kan bruge.
Læs også
▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2015-09 November