Trilogi til efteråret på Eutopia

Forestillingen Abrahams Børn spiller på Eutopia Stage 20. september

Hen over efteråret 2016 præsenterer Eutopia trilogien “Tro, Håb og Lidenskab”. Den kunstneriske leder for Eutopia, Birgitte Christensen, forklarer, at de tre temaer er meget vigtige at berøre, at blive klogere på og at reflektere over.

Oktober 2016, Håb:

Et møde med håbet, gennem C:ontacts arbejde med flygtninge og visningen af deres nyeste forestilling. Debat med bland andet Carsten Jensen. Arrangeres af Eutopia.

November 2016, Lidenskab:

Et møde med lidenskaben. To dages fodboldfilmfestival med temaet: ”Man må have kaos i sig for at kunne føde en dansende stjerne.”
Arrangeres af Eutopia i samarbejde med Danmarks IdrætsForbund – DIF, Opgang 2, Klubberne i Gellerup – KiG og den lokale fodboldklub AFCF.

Hans Rønne er alene på scenen i Abrahams Børn

Hans Rønne er alene på scenen i Abrahams Børn

I september 2016 inviterer Eutopia til samtale om troen. Det gør de med udgangspunkt i forestillingen Abrahams Børn, som vises den 20. september. Stykket handler om lighederne i de monoteistiske trosretninger. Altså idéen om, at der kun findes én almægtig gud. Det er i dette tilfælde kristendommen, jødedommen og islam.

Stykket handler om det at have tro. Flytter troen bjerge? Forstår den troende en anden troende på et indre plan? Er fraværet af tro den egentlige barriere for at forstå religion? Har religionerne noget med tro at gøre, eller er de blevet et kulturelt tilhørsforhold? Er der tabu forbundet med tro? Og meget andet.

Forestilling med krop og sjæl

”Vi er meget stolte af at kunne præsentere forestillingen Abrahams Børn på scenen i Gellerup, Eutopia Stage. Kritikere og publikum har fulgt Hans Rønnes arbejde med entusiasme, ligesom hans forestillinger har modtaget adskillige priser. I forestillingen Abrahams Børn er der, efter min mening, sket endnu et sublimt skridt opad i Hans Rønnes kunstneriske udtryk.

Hans er kommet ud over Hans. Skuespilleren er forsvundet og har givet plads til den rene, transparente fortæller. Hans er blevet historiefortællingen i sig selv. Hans krop og sjæl er ”udlånt” til et højere formål. Meget få kunstnere når dertil. Men denne ophøjede udslettelse af eget ego, må være kunstens højeste mål. Hans Rønne er nået dertil,” siger Birgitte Christensen.

Abrahams Børn:

Tekst: Svein Tindberg og Hans Rønne. Arrangeres af Eutopia i samarbejde med Gellerup Kirke, Ramallah Spejderne og andre.

Citat fra forestillingen:

”Hør her, min ven – enhver kan hævde at være en god jøde, en god kristen eller en god muslim. Enhver kan hævde at være et godt menneske og et ægte barn af Abraham. Men hvis vi ikke formår at give det udtryk i respektfulde, omsorgsfulde, ansvarlige og barmhjertige forhold til andre – uanset deres tro, deres race, uanset deres politiske overbevisning – så er vi intet andet, kære bror, end primitive barbarer”. Khader

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2016-06 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2016-06 September side 7
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2016-06 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Forestillingen Abrahams Børn
    Trilogi til efteråret på Eutopia
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data