Inger elsker svømning

Inger Hedegaard har været aktiv med svømning i Gellerup og Toveshøj i over 30 år

Tekst og fotos Elsebeth Frederiksen

Der er mødt 16 mænd og kvinder op til vandgymnastik i Tovshøjskolen onsdag kl. 11. Det første stykke tid går med snak, mens træneren, Maddy, forsøger at tysse på dem.
”Har I hørt om crossfitt?” spørger hun.
De fleste ryster på hovedet.
”Det skal vi lave i dag, så det bliver lidt hårdt.”
Jeg er hoppet i vandet for at følge en time. Inger Hedegaard er initiativtageren til og bestyrelsesmedlem for foreningen Liv-gym. De har vandgymnastik hver onsdag. Der kommer en del pensionister, men det er for alle. Grunden til, at det nok mest tiltrækker pensionister, er tidspunktet, hvor folk normalt arbejder.

”Du skal ikke stå på tæerne,” forklarer Inger mig, mens jeg har svært ved overhovedet at holde balancen i vandet.
Efter 45 minutter er lektionen slut, og jeg hænger lidt i bassinet med Inger, mens nogle svømmer et par baner. Ca. kl. 12 er der kaffe, te og hygge i fællesrummet. I dag er der ikke så mange, der bliver tilbage, men dem, jeg snakker med, har været med i lang tid.

Inger og Lene udgør bestyrelsen i Liv-gym

Inger og Lene udgør bestyrelsen i Liv-gym

Et helt liv i Brabrand
Inger bor i Skovgårdsparken, men har også boet i Gellerupparken i 20 år. Hun er født i 1942 og stammer oprindeligt fra Kolding. Hun har arbejdet og boet i USA, hvor hun passede en 17-årig pige. Derefter rejste hun rundt i både USA og Europa, inden hun tog tilbage til Danmark, hvor hun i 1972 flyttede til Gellerupparken. Hun er uddannet omsorgsassistent, som hun fik lyst til efter sit ophold i USA, men har også i et par år gjort rent på Tovshøjskolen, og i 27 år arbejdede hun som dagplejer. Det gjorde hun, indtil hun gik på pension.

Nordgårdens IF
Inger var et af de første medlemmer af klubben Nordgårdens IF, som holdt til i Gellerupbadet. Hun var ikke med til at stifte foreningen, men hun var en af de første. Hun har da også siddet i bestyrelsen i fire- fem år, men holder mere af aktiviteterne end møder med dagsordener.
Da Tovshøjskolen åbnede, flyttede klubben derop. Inger har været aktiv siden. I starten som træner i babysvømning, hvor de havde det første hold i Århus. Der kom folk fra hele byen for at være med. Derfor fik de også Tovhøjskolen til at hæve temperaturen på vandet, så de små ikke skulle fryse.

En vindblæst Inger på vej ind til svømmehallen.

En vindblæst Inger på vej ind til svømmehallen.

Opstart af Liv-gym
Hun svømmer selv tre gange om ugen, samtidig med at hun har mange andre hobbier. Hun syr og har blandt andet lige syet en havfruehale til barnebarnet Maddy, klubbens træner. Derudover laver hun postkort, hvor hun klipper blade i stykker og laver det om til en slags 3D kunstværker. Det gør hun for at holde fingrene i gang, da de er lidt præget af gigt.

Hun kom i gang med projektet Liv-gym, da kommunen lukkede et andet projekt ned. Her kunne hun gå til al det svømning, hun ville, for 70 kroner om måneden. Da det stoppede, tog hun initiativ til vandgymnastik, sammen med Lene Jensen, som selvom hun bor i Højbjerg, tager sin el-cykel hver gang for at være med i vandet. Inger og Lene udgør bestyrelsen for Liv-gym.

Der er dog ikke så mange ting at holde møder om, og det, der skal besluttes, er de fælles om. Det kan være bestilling og betaling af træner og livredder. Der er en regel om, at de ikke må bruge svømmehallen uden livredder, men heldigvis er nogle af de deltagende uddannede livreddere, og hvis der ikke er en træner til rådighed, så træner Lene eller Inger de andre. Projektet skal bare løbe rundt, og Inger understreger, at det både er for motionens skyld, men i høj grad også hygge.

Vil have flere timer i døgnet
Inger har rigtigt travlt med alt muligt. Udover sine hobbier er der også otte børnebørn, som hun skal have tid tid.
”Det eneste, jeg ville ønske i mit liv lige nu, er, at jeg havde fire timer mere i døgnet, så kunne jeg nå alle de ting, jeg gerne vil,” afslutter hun.


Hvis du vil vide mere om Liv-gym, kan du kontakte:
Inger Hedegaard på 86 25 01 10, mobil 20 86 83 17
Lene Jensen: 86 27 23 93, mobil 28 14 17 30
Det koster 400 kr. hvert halve år at være med, og alle er velkomne. De træner onsdag i Tovshøjskolens svømmehal.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt