Lederen

Blixen er åbnet – og demokratiet arbejder

Efter mere end 10 års snak og endnu flere år med drømmen om at lave en bygaden ned gennem Gellerup, kunne borgmester Jacob Bundsgaard fredag den 16. september endelig klippe snoren og indvie vejen, der skal lede Gellerupparken og Toveshøj ud af årtiers trængsel og negativ omtale som ghetto, udsat boligområde og andre lidet flatterende udtryk.

Karen Blixens Boulevard blev bygadens navn, lokalt er den allerede omdøbt til Blixen eller baronesse-boulevarden. Vel nok byens eller måske landets mest trafiklys-regulerede kilometer vej – fra Tinesvej ved City Vest og op til Bazar Vest er der ikke mindre end seks lyskryds. Forhåbentlig kommer trafikken til at kunne glide igennem på grønne bølger.

Med bygadens åbning er det første synlige skridt af den store Helhedsplan endelig taget. Forhåbentlig kommer de efterfølgende initiativer dumpende i en lind strøm til glæde for beboerne, boligforeningen og resten af byen.

September måned er også veloverstået – den har budt på budgetmøder i samtlige boligforeningens 25 afdelinger, og i en stor del af disse desuden valg til bestyrelsen i afdelingen. Det sætter et stort præg på denne udgave af Skræppebladet, fordi redaktionens frivillige skribenter har forsøgt at dække flest mulige af beboermøderne. De resterende beretninger følger i næste nummer af bladet.

Et hurtigt kig gennem de mange beretninger afslører, at beboerdemokratiet i langt de fleste af boligforeningens afdelinger lever og har det godt. Mange steder har der ligefrem været kampvalg for at finde frem til, hvem der skal tage ansvaret for arbejdet i afdelingerne. Det er ikke altid en selvfølge inden for boligbevægelsen, at beboerne på den måde melder sig klar på banen til at være med til at tage ansvar, men også til at få indflydelse.

Den 5. november er alle beboerdemokraterne inviteret til repræsentantskabets seminar i Brabrand Boligforening. Det er her, hvor beboerdemokratiet kan mødes og diskutere, udveksle holdninger og være med til at påvirke fremtidens beboerpolitiske aktiviteter her, hvor vi bor. Det vil der også bliver skrevet mere om i næste udgave af Skræppen.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2016-07 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2016-07 Oktober side 2 forsiden af magasinet 2016-07 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data