Grundloven fejres et døgn i Brabrand

De to bydele i postnummeret 8220 går sammen om at fejre demokratiets fødselsdag

Tekst Helle Hansen – arkivfoto (kun online) af Birger Agergaard

Mandag den 5. juni er det Grundlovens fødselsdag, og det bliver i Gellerup og Brabrand i kulturhovedstadsåret fejret med et ordentligt gilde, som kommer til at sprede sig ud over hele døgnet og ud over hele postnummeret 8220 Brabrand.

Planlægningen af fødselsdagen er allerede i fuld gang. Eftermiddagens hovedarrangement kommer til at foregå på græsarealet ved ro-stadion i Gl. Brabrand.

Her er der snart et program klart med grundlovstaler af blandt andet Özlem Cekic og Bent Melchior, der begge er kendt for at rejse rundt i Danmark og skabe debat som brobyggere.

Derudover vil der være optræden med blandt andet Cirkus Tværs og Ramallah Spejdernes sækkepibe- og trommeorkester, mens lokale foreninger fra både Brabrand og Gellerup vil lave aktiviteter og opstille forskellige boder.

Go´nat grundlovsløb
At Grundlovens fødselsdag i år falder sammen med den muslimske ramadan, har givet anledning til at gentænke, hvordan dagen også kan fejres i Gellerup.

Og det er blevet til en ide, der går på, at der allerede fra midnat tages hul på festen med et specielt Ramadelight-arrangement i E&P Huset midt i Gellerup.

Og så er der også en ide om, at fødselsdagsfesten skal sprede sig til hen på aftenen, hvor solen går ned lidt før klokken 22. Og så er tanken at invitere til en stor fællesspisning. Forinden er der planer om at lave et demokratiløb for børn og unge fra klokken 20-22, mens vi venter på maden.

Ideerne er mange, og du kan også stadig nå at være med med din ide – næste planlægningsmøde foregår onsdag den 22. marts kl. 16.30 i Ygg-drasil.
Mød op, og vær med, eller kontakt Helle Hansen fra Gellerup Fællesråd på 27 83 27 82.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt