Grundloven fejres med fødselsdagsbrunch i Gellerup

Hele lokalområdet inviteres til stort morgenbord med grundlovstale onsdag den 5. juni

Af Helle Hansen – arkivfoto (kun online) af Bo Sigismund

Grundlovsdag bliver en af de helt store festdage i Gellerup med program fra tidlig morgen til hen på aftenen. Det sker, efter at mange af områdets aktører er gået sammen om at lave flere aktiviteter i løbet af dagen.

Alle aktiviteterne kommer til at foregå på arealer omkring Klubberne i Gellerup mellem fodboldarenaen og den nye bypark. Her er masser af borde og bænke, så der er god plads til alle.

Muligvis starter festlighederne allerede tidligt fra morgenstunden, hvis det viser sig, at 5. juni bliver dagen, hvor muslimerne kan fejre afslutningen på ramadanmåneden. Dette afklares først dagene forinden, men i så fald bliver kunstgræsbanen formentlig indtaget af mange tusinder, der deltager i Eid-bønnen.

Morgenbrød, taler og sang
Fra klokken 11 begynder fejringen af Grundlovens 171-års fødselsdag.

Her serveres der gratis kaffe og rundstykker til alle, og så bliver der sang og musik og grundlovstale. Det endelige program er stadig under planlægning, så grundlovstaleren afsløres ikke endnu.

Selve grundlovs-brunchen slutter ved 13-tiden med underholdning ved Black Top Team og Black Top Kids.
Der er fællesrådet, Samvirket samt afdelingsbestyrelserne for Gellerup og Toveshøj, der sammen med Gellerup Kirke, biblioteket og Livsværkstederne står bag grundlovsarrangementet, hvor også flere af foreningerne er aktive.

Sol og sommer og grill
Eftermiddagen fortsætter derefter med Sol og Sommer-aktiviteter, det kan være en fodboldturnering og andre sjove aktiviteter for børn og unge.

Sidst på eftermiddagen hen under aften inviteres alle Gellerup-borgere til den traditionelle Velkommen-sommer Grill, hvor det fejres, at sommeren endelig er på vej.
Oven på sådan et dagsprogram kan man vist godt slå fast, at der er blevet taget hul på sommeren i Gellerup.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt