Sammen om Brabrand en hel grundlovsdag

De to bydele i 8220 fejrede demokratiets fødselsdag fra midnat til solnedgang

Af Helle Hansen, fotos Bo Sigismund

5juni_7YN6833

5. juni var kun få minutter gammel, da fejringen af grundlovens fødselsdag begyndte i E&P Huset midt i Gellerup. Her holdt rådmand Rabih Azad-Ahmad døgnets første grundlovstale, mens der blev budt på søde smagsprøver og senere inviteret til en speciel midnight-guidetour i området.
Grundlovsfestlighederne under mottoet ”Sammen om Brabrand” var planlagt af postnummerets to fællesråd, to kirker, flere foreninger samt Gellerup og Toveshøj.5juni_7YN6821

Brobygning ved søbredden
Om eftermiddagen rykkede fødselsdagsfesten ned til bredden af Brabrand Sø, hvor Ramallah-spejderne fra Gellerup med trommer og sækkepiber åbnede festen, som også bød på optræden af Cirkus Tværs.
Eftermiddagens hovednavne var Özlem Cekic og overrabiner Bent Melchior, der som moderne brobyggere i dag rejser land og rige rundt for at skabe dialog og fælles forståelse.

5juni_7YN6862

Digte og grill
Hen på aftenen flyttede fødselsdagen tilbage til Gellerup, på Den Jordiske Freds Plads, hvor der blev holdt politiske grundlovstaler af lokale byrådskandidater blandet med digtoplæsninger af lokale poeter. To lokale musikere, Jimee og Cha-D, sørgede for underholdningen, mens Sigrids Stue lavede grundlovskunst med børn og voksne.
Festen sluttede med fælles grillmad, som blev serveret til alle ved solnedgang.

5juni_7YN6758

5juni_7YN6738

5juni_7YN6801
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt