Nekrolog over Kaj Kofod

5. september 1934 – 12. maj 2017

Tekst og foto Jens Skriver

Selv om Kaj Kofod først fik egen lejlighed i 1976, var han en af de første beboere i Holmstrup. Han var indbegrebet af en holmstrupper med initiativrigdom, lyst til at løse problemer og til at hjælpe andre.

Kaj var bornholmer. I hans barndom under krigen var der mangel på næsten alt, og Kaj lærte, at meget kan genbruges. Han har f.eks. været med til at rette søm ud. Klunsning blev dagsordenen for hans tilværelse. Manglede man et eller andet, kunne man altid spørge Kaj.

Som ung tjente han på gårde, men skrothandel og klunsning blev hans levevej.

Genbrugspladsen i Holmstrup var ikke blevet det, den er, uden Kaj. I mange år var han der hele tiden og så minutiøst efter, at affald blev smidt i de rigtige containere, og om der var noget, som kunne bruges igen. Man kunne også se ham undersøge affaldscontainerne under carportdækkene for at lede efter affald, der ikke hørte hjemme her.

De senere år måtte han indskrænke sin aktivitet på grund af sygdom. Fra sin stuelejlighed kunne han dyrke sin interesse for fugle. Antallet af arter, der kom forbi, blev talt. Forbipasserende hilste på, og mange aflagde ham besøg.

Kaj var ikke medlem af folkekirken og havde doneret sit legeme til videnskaben.

Kaj Kofod klunsede for hele Holmstrup.

Kaj Kofod klunsede for hele Holmstrup.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt