Genbrugsdag for Holmstrup Mark

Stor interesse for genbrug

Tekst Jens Skriver, fotos Poul Jørgensen

Forståelsen for, at klodens resurser er begrænsede, og at det er nødvendigt at levere tilbage til naturen, breder sig.

Lige siden Holmstrup blev bygget, har der været stor interesse for genbrug. Først fordi der kunne spares, og nu nok så meget for klimaets skyld. Derfor er der indrettet en genbrugsplads for hele Holmstrup Mark, der også omfatter afdelingerne Thorsbjerg, Odinsgården og grundejerforeningen Bifrost. Her kan brugerne foretage en grovsortering ved at fordele affaldet i forskellige containere. Der er en særlig container for genstande, som kan genbruges.

Der blev hygget på genbrugspladsen.

Der blev hygget på genbrugspladsen.

Genbrug er nødvendigt
Folk strømmede til, da Genbrugspladsen afholdt genbrugsdag sammen med fire aktiviteter i Holmstrup.

”Vi er tvunget til at genbruge,” sagde Niels Jensen, en af de frivillige på Genbrugspladsen.

”Vi lever på lånt tid og må også tænke på vores børnebørn og oldebørn. Alene i år havde vi 28/3 her på Jorden brugt, hvad der kan nyskabes på et helt år,” fortsætter han.

”På vores genbrugsplads bliver mange ting brændt. Meget mere kunne sorteres og genbruges. Ting til genbrug kan sættes i containeren. På sigt skal alt sorteres, men genbrugscontaineren fungerer, og mange henter meget. Vi vil gerne være en del af miljøet. Mange flere genbrugspladser vil opstå og skabe et socialt fællesskab. Nu køber mange en boremaskine til 400 kr. i stedet for at spørge, om de må låne en af naboen.”

Der blev selvfølgelig også serveret pølser.

Der blev selvfølgelig også serveret pølser.

Aktiviteter
Der var også åbent i Loppen, der er en del af Klub 277. Her kan afleveres ting, som sælges til fordel for aktiviteter i klubben. Meget er udstillet i vinduerne.
En af de ældste aktivitet i Holmstrup er Genbrugsen, som vist nok har 40 år på bagen. Her kan afleveres helt, rent tøj, eller man kan hente tøj.

”Man kan også tage tøj med hjem og prøve det, og evt. aflevere det igen,”siger Britta Nielsen, som sammen med Hanne passer butikken.
”Uanset reglerne er det nu ikke alt tøj, der afleveres, som er rent. Til gengæld kommer her indmellem dyrt tøj og tøj, som aldrig har været brugt. Her er mange gode ting og penge at spare.”

I Genbrugsen er der også adgang til Læsehesten, hvor bøger kan afleveres eller tages med hjem. Det er vist alment kendt, at her er et righoldigt udvalg af bøger.
Den sidste aktivitet, som holdt åben, var cykelværkstedet. Her kan man få hjælp til at reparere sin cykel og få reservedele. De frivillige yder hjælp til selvhjælp. Der foræres en del cykler hertil, bl.a. fra Allan Fisker i Gellerup eller fra de frivillige, der finder ting i containere.

Nogle af de talrige interesserede benyttede sig af muligheden for at tage mange ting med hjem.

Genbrugspladsen er bemandet hver søndag fra kl. 11 til 13 med mulighed for at yde hjælp til sortering. Her kan man især aflevere ting, man mener kan genanvendes, og få hjælp til at finde noget, man kan bruge. Ellers kan beboere låse sig ind med deres vaskerinøgle.

”Det ville være dejligt med flere frivillige, så vi kunne holde mere åbent, og så mangler vi et tag over containeren, så den også kan bruges om vinteren,” slutter Niels Jensen.
Del eller print denne side:  


Tilbagevisende links

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt