Leder

At flytte med sine brikker

Af Helle Hansen

Kære politikere – I vil komme til at flytte jer. Bare vent og se!

Man kan i disse tider godt blive meget i tvivl om, hvor mange brikker vores politikere har at flytte rundt med, hvis man begynder at kigge nærmere på de konsekvenser, der om nogle år kommer til at ramme hele vores samfund, når følgevirkningerne af den kommende ghettolov slår igennem.

Gode sunde nyrenoverede almene boliger over hele landet skal rives ned, og beboerne skal tvangsflyttes. Hvor skal de flyttes hen? Til nyopførte boliger, som mange af beboerne slet ikke har råd til at bo i? Næppe. Derfor skal nogle andre først flytte, før de billige boliger bliver til rådighed.

Og så er der risikoen for, at det nye bosted på et tidspunkt også ender på ghettolisten. Enten fordi at betingelserne er blevet opfyldt – eller også fordi, at politikerne finder på at justere måltallene, så nye ghetto-kandidater dukker op. Forestil jer bare, at kravet, om at der mindst skal bo 1.000 beboere i et ghettoområde, ændres til 700 eller 500 sjæle….

Skovgårdsparkens tilbud til ”uønskede” beboere om flyttehjælp på 50.000 kroner var med til at udstille, hvor forrykt hele tanken bag lovgivningen er. At Afdeling 3’s initiativ på få dage bevirkede en justering af lovforslaget, således at Skovgårdsparken og lignende afdelinger på bobler-listen får et år ekstra til at hoppe af limpinden, viser, at den tåbelige lovgivning og dens konsekvenser måske alligevel er ved at gå op for nogle politikere – måske endda for boligministeren, som sikkert også sidder og griner godt i skægget over, at borgmester Jacob Bundsgaard og Aarhus Kommune gerne selv helt alene vil betale for alle de omkostninger, det kommer til at koste at rive 1000 boliger ned i Gellerup, Toveshøj og Bispehaven.

I løbet af november forventes loven at blive vedtaget – den træder i kraft 1. december, og det fejres samme dag med offentliggørelsen af den nye ghettoliste.

Det kan være svært at spå om fremtiden, men jeg vil nu alligevel prøve at være bagklog på forkant med følgende forudsigelse: Kære politikere – I vil komme til at flytte jer. Bare vent og se!

..den tåbelige lovgivning og dens konsekvenser måske alligevel er ved at gå op for nogle politikere – måske endda for boligministeren

Men der er lys forude – hvis du læser artiklen på side 8 om Skovgårdsparkens to skønne ungebyrådspolitikere, som har en helt anden tilgang til ghettodebatten:

”Måske skulle folk begynde at have fokus på de gode ting, der foregår i området, i stedet for at have et negativt syn på områderne,” siger 13-årige Suweyda Hersi, der gerne vil i det rigtige byråd, når hun bliver voksen.

Lad fremtiden komme lidt hurtigere.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt