Leder

At flytte med sine brikker

Kære politikere – I vil komme til at flytte jer. Bare vent og se!

Man kan i disse tider godt blive meget i tvivl om, hvor mange brikker vores politikere har at flytte rundt med, hvis man begynder at kigge nærmere på de konsekvenser, der om nogle år kommer til at ramme hele vores samfund, når følgevirkningerne af den kommende ghettolov slår igennem.

Gode sunde nyrenoverede almene boliger over hele landet skal rives ned, og beboerne skal tvangsflyttes. Hvor skal de flyttes hen? Til nyopførte boliger, som mange af beboerne slet ikke har råd til at bo i? Næppe. Derfor skal nogle andre først flytte, før de billige boliger bliver til rådighed.

Og så er der risikoen for, at det nye bosted på et tidspunkt også ender på ghettolisten. Enten fordi at betingelserne er blevet opfyldt – eller også fordi, at politikerne finder på at justere måltallene, så nye ghetto-kandidater dukker op. Forestil jer bare, at kravet, om at der mindst skal bo 1.000 beboere i et ghettoområde, ændres til 700 eller 500 sjæle….

Skovgårdsparkens tilbud til ”uønskede” beboere om flyttehjælp på 50.000 kroner var med til at udstille, hvor forrykt hele tanken bag lovgivningen er. At Afdeling 3’s initiativ på få dage bevirkede en justering af lovforslaget, således at Skovgårdsparken og lignende afdelinger på bobler-listen får et år ekstra til at hoppe af limpinden, viser, at den tåbelige lovgivning og dens konsekvenser måske alligevel er ved at gå op for nogle politikere – måske endda for boligministeren, som sikkert også sidder og griner godt i skægget over, at borgmester Jacob Bundsgaard og Aarhus Kommune gerne selv helt alene vil betale for alle de omkostninger, det kommer til at koste at rive 1000 boliger ned i Gellerup, Toveshøj og Bispehaven.

I løbet af november forventes loven at blive vedtaget – den træder i kraft 1. december, og det fejres samme dag med offentliggørelsen af den nye ghettoliste.

Det kan være svært at spå om fremtiden, men jeg vil nu alligevel prøve at være bagklog på forkant med følgende forudsigelse: Kære politikere – I vil komme til at flytte jer. Bare vent og se!

..den tåbelige lovgivning og dens konsekvenser måske alligevel er ved at gå op for nogle politikere – måske endda for boligministeren

Men der er lys forude – hvis du læser artiklen på side 8 om Skovgårdsparkens to skønne ungebyrådspolitikere, som har en helt anden tilgang til ghettodebatten:

”Måske skulle folk begynde at have fokus på de gode ting, der foregår i området, i stedet for at have et negativt syn på områderne,” siger 13-årige Suweyda Hersi, der gerne vil i det rigtige byråd, når hun bliver voksen.

Lad fremtiden komme lidt hurtigere.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2018-07 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2018-07 November side 2 forsiden af magasinet 2018-07 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data