Leder

Coronaen varsler nye tider

Det er utrolige tider, vi lever i. Hver dag sker der nye ting, som næsten kan få en til at tro, at man ser en dårlig science fiction-skrækfilm. Men helt utroligt så er det virkeligheden, der foregår – hvad der for bare et par uger siden sikkert ikke var ret mange danskere, der troede, de nogensinde skulle komme skulle opleve, det er ved at ske herhjemme og i resten af verden. Og i skrivende stund ved ingen, hvordan det hele skal ende.

Lykkes det at bremse udbruddet af coronavirussen, eller kommer vi til at opleve skrækscener med massedød og uoverskuelige konsekvenser, som der florerer historier om på nettet? Politikerne frygter det måske, og det er måske det, de er i gang med at forsøge at forhindre blive til virkelighed. Fremtiden vil vise, om det lykkes.

Foreløbig er vi alle sat på hold, og samfundet er bogstaveligt talt lukket ned. Masser af ting er aflyst, folk bliver sendt hjem fra arbejde, børn fra deres skole, og på hospitalerne forbereder de sig på, at det hele bliver meget værre.

Lykkes det at bremse udbruddet af coronavirussen, eller kommer vi til at opleve skrækscener med massedød og uoverskuelige konsekvenser?

Alt det, der for bare en uge siden var hverdag med trælse udviklingsplaner, deprimerende nedrivningsplaner og irriterende renoveringer. er ikke helt så vigtigt nu – i hvert fald ikke for en stund.
En række afdelingers beboermøder i april må nok udskydes. Og massevis af aktiviteter, planlagte fester og arrangementer er allerede blevet aflyst eller udskudt på ubestemt tid.
Foreløbig beholder vi dog roen, og måske er det ligefrem sundt med et par uger, hvor der pludselig ganske uventet bliver tid til at se livet på en helt anden måde, end vi ikke tidligere har gjort.

Statsminister Mette Frederiksen siger, at vi, der ikke selv føler os i farezonen, skal tænke på, at det er der andre mennesker, der er. Og at man skal ændre adfærd af hensyn til dem, der er i en mere udsat situation. Det er flotte ord, som forhåbentlig hænger ved, når faren ved coronavirussen er drevet over, og vi vender tilbage til den gammelkendte dagligdag og dens trummerum med snak om ghettoer og parallelsamfund. Her er en masse mennesker ganske uden skyld blevet placeret i en udsat situation, hvor de risikerer at miste deres hjem. Tænk, hvis statsministeren til daglig talte sådan, når det gælder udsatte mennesker i almindelighed, det ville virkelig klæde hende.

Udviklingen med lovændringer og restriktioner som følge af coronavirussen er sket umiddelbart op til produktionen af dette Skræppeblad. Det har betydet en masse aflysninger og rettelser i artikler i bladet.
Du kan følge med i udviklingen på boligforeningens hjemmeside, www.bbbo.dk. Og på www.skraeppebladet.dk/corona kan du læse om emner i relation til coronaen.

En række afdelingers beboermøder i april må nok udskydes. Og massevis af aktiviteter, planlagte fester og arrangementer er allerede blevet aflyst eller udskudt på ubestemt tid.

Med håb om at vi alle kommer ud på den anden side – måske lidt klogere og måske med et nyt syn på, hvordan vi alle sammen skal være med til at passe på hinanden. Også på beboerne i de almene boliger, som i dag bliver kaldt ghettoer.

Husk at hjælpe din nabo, hvis han eller hun har brug for hjælp.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2020-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2020-02 Marts forsiden af magasinet 2020-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data