Gellerup.nu og her (september ’17)

Det fortæller vi om i magasinet, som beboerne i Gellerupparken og Toveshøj får sammen med Skræppebladet

Af Birger Agergaard

Vi hylder – igen – de frivillige i Gellerups to afdelingsbestyrelser. Vore unge reportere har nu interviewet 12 afdelingsbestyrelsesmedlemmer, og flere portrætter vil følge i næste blad.

Mens du i dette nummer af Skræppebladet kan læse om beboerrådgiver Jens Høgh, der har hjulpet beboere i 25 år, så har vi tilsvarende en jubilæumsomtale i gellerup.nu, idet Maryam Fereidanian kan markere, at hun har været Toveshøjs beboerrådgiver i 10 år.

Sommeren har budt på to store events i Gellerup. Dels Eutopia International Festival, som trak omkring 5000 gæster, og så den traditionsrige fodboldskole, som bare vokser fra år til år. En brasiliansk verdensmester kom forbi fodboldskolen!

Bandekonflikten er næsten usynlig i skrivende stund, og vi fortæller om, hvad visitationszonen har betydet for Vestbyen.

Den ”tredje helhedsplan” i Gellerup, renoveringen af lejlighederne, er ved at gå i gang. Blok 4B – den med det kommende og allerede berømte hul – bliver pilotprojektet for Gellerupparkens renoveringer, og firmaet bag renoveringen har ansat en koordinator til at informere beboerne så godt som muligt.

Iværksætterne kan nu tage Gazellefarmen i brug – men farmen er også for dem, der hellere vil være lønmodtagere.

Vi bringer to historier om Sports- og Kulturcampus, som er Danmarks første af slagsen, og som er lige om hjørnet. Fossen – et herligt nyt legeområde for børn og barnlige – er faktisk en del af Campus.

Vidste du, at en af landets allerdygtigste parkourudøvere bor på Toveshøj og hedder Momen Machlah. Ham har vi mødt til en snak om at kæde fritid og uddannelse sammen – og lidt om dødsforagt.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt