Første spadestik for Generationernes Hus

Stort arrangement markerede, at byggeriet på Aarhus Ø nu kan gå i gang

Tekst og foto Elsebeth Frederiksen

På Aarhus Ø var der sat et stort telt op, der var musik, og børn fra Midtbyens Dagtilbud kiggede også forbi for at synge børnesange og hjælpe med at tage det første spadestik. Generationernes Hus er et samarbejde mellem Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune, og derfor var både politikere og repræsentanter fra Brabrand Boligforening inviteret til at holde tale.

Keld Albrechtsen, Jette Skive, Thomas Medom og Kristian Würtz kæmpede lidt med spadestikket, men der var også frost i jorden.

Keld Albrechtsen, Jette Skive, Thomas Medom og Kristian Würtz kæmpede lidt med spadestikket, men der var også frost i jorden.

Rådmand for Sundhed og Omsorg Jette Skive (DF) fortalte om husets mangfoldighed, og hvor meget hun glædede sig til at følge opførelsen af huset. Formanden for Brabrand Boligforening, Keld Albrechtsen, var inde på lidt af det samme, men fortalte også om, hvor interessant denne bebyggelse er. Det er nemlig den første i Danmark, hvor der er plads til alle generationer. Huset skal nemlig indeholde ungdoms-, familie-, handicap-, ældre- og plejeboliger.

”Huset vil skabe rammen om det gode liv, når unge, ældre og familier er samlet under samme tag. Huset udfordrer den traditionelle tankegang og indretning, når det skaber synergi mellem mennesker,” sagde Keld Albrechtsen”.

Efter de officielle taler gik alle udenfor, hvor det første spadestik foregik. Her var det Keld Albrechtsen, Jette Skive, Thomas Medom (SF), rådmand for Børn og Unge, og Kristian Würtz (S), rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, der sammen fik stukket en kæmpe spade i jorden, og derefter var bygningen skudt i gang. Der vil selvfølgelig komme mere om Generationernes Hus i fremtidige Skræppeblade.

Du kan snart komme på venteliste
Brabrand Boligforening står for opførelsen af 40 familieboliger og 40 ungdomsboliger i Generationernes Hus. Ventelisten til boligerne åbner først hen mod slutningen af byggefasen. Ventelistens åbning annonceres på vores Facebookside, på hjemmesiden bbbo.dk samt på aarhusbolig.dk.

Børnene syntes, det var ret sjovt med den store skovl.

Børnene syntes, det var ret sjovt med den store skovl.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt