Brabrand Kulturuge blev også fejret i Voldbækhave

Tre lokale kunstnere udstillede deres malerier i Glasgaden

Tekst og fotos Elsebeth Frederiksen

Birgitte Frølich med et af sine mange malerier.

Birgitte Frølich med et af sine mange malerier.

I Voldbækhave bor der indtil flere, der maler som hobby. Skræppen har været forbi Birgitte Frølich, som er en af kunstnerne, der har udstillet sine værker i Glasgaden.
”I foråret 2015 fik jeg den idé, at vi kunne lave en maleriudstilling her i Glasgaden. På daværende tidspunkt, var der fem malere herude, så vi blev enige om at gå sammen om en udstilling, ” forklarer Birgitte Frølich.

De lavede et skilt, som ved sat op ved Uno-X-tanken på Silkeborgvej. En masse borgere fandt faktisk vej til udstillingen, også selvom Voldbækhave ligger lidt gemt væk og kan være lidt svær at finde. Det var en vældig succes. I år var det fjerde gang, de holdt udstillingen under Brabrand Kulturuge.

Der er malerier for enhver smag.Der er malerier for enhver smag.

Der er malerier for enhver smag.

Denne gang er der dog kun tre malere, Dina Schultz Kristensen, Grethe Otiri og altså Birgitte Frølich.

Malerierne har hængt i Glasgaden fra starten af september indtil den 1. oktober, hvor de bliver taget ned, fordi fugten kan skade malerierne.

Sidste år var der 174 besøgende, og Birgitte tror, at de når op på samme antal i år. Der er jo stadig et par uger tilbage. Der er faktisk malerier for enhver smag. De har ikke solgt nogen i år, men de har haft det meget sjovt alligevel.

Dette har taget lang tid at lave.

Dette har taget lang tid at lave.

Mange forskellige
Der er 30 malerier, og de er vidt forskellige. Birgitte er mere til det abstrakte, mens andre billeder forestiller blomster og stilleben. Hun viser også sin mappe med værker frem.
Der er godt nok mange, og de er utroligt forskellige. Hun udstiller mange forskellige steder, for eksempel hos læger og tandlæger, hvor de så bliver udskiftet med andre en gang imellem.

Så, hvis du vil se noget kunst og er i nærheden af Voldbækhave, så kig forbi Glasgaden. Du kan måske endda snakke med kunstnerne og se dig omkring i den hyggelige afdeling, som er lidt gemt væk fra Silkeborgvej og larmen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt