Leder

Pas på, hvem du åbner din dør for

For os, der er uheldige at bo i Aarhus, må vi konstatere, at vi har nogle byrådspolitikere, der er helt ude af trit med virkeligheden.

Mens vi venter på, at virkeligheden rammer, og Folketinget formentligt i løbet af efteråret stemmer en ghetto-lovning igennem, der i større eller mindre grad vil udradere tusinder af boliger i den almene sektor, så kan det være godt at forberede sig på det værste.

For os, der er uheldige at bo i Aarhus, må vi konstatere, at vi har nogle byrådspolitikere, der er helt ude af trit med virkeligheden. De har slet ikke opdaget de store forandringer, Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj allerede har medført i løbet af de seneste fire år, siden den blev skudt i gang i foråret 2014.

Næsten alle politikerne er desværre blevet indfanget i et spin, der går ud på at vinde stemmer og folketingsvalg ved hjælp af den laveste fællesnævner.

I Aarhus Kommunes aftale om udsatte boligområder fra 19. juni – som alle partier undtagen Enhedslisten har underskrevet – står:
”Vi har en fælles opgave og et fælles ansvar for at bidrage ind i arbejdet med at omdanne de udsatte boligområder. Kun derigennem kan vi lykkes. Derfor lægger forligspartierne stor vægt på kommunikation og inddragelse undervejs i de kommende forandringer. Forligspartierne er enige om, at nuværende og kommende beboere samt andre parter i byen skal involveres i den kommende udvikling. ”

Så som beboer i Gellerup og Toveshøj skal du forvente at blive inddraget – men tag dig i agt.

Rygter vil vide, at borgmesteren er i gang med at ansætte en mindre kolonne af kommunikatører, som hen over efteråret skal sendes ud og ringe på døren i ghettoens opgange. Formentlig skal de fortælle om ghettoaftalens mange gode hensigter, der udlægges til at være til beboernes eget bedste.
Herfra skal lyde en opfordring til at passe på dørsælgeren. Hvis de først står på din måtte, så skal du lytte meget grundigt efter for at høre, hvad det præcis er, der er så godt for dig, hvis de får magt, som de har agt. For så er det ikke sikkert, at du har adresse i Gellerup eller Toveshøj, når vi når et par år længere frem, og din blok er væk.

..så er det ikke sikkert, at du har adresse i Gellerup eller Toveshøj, når vi når et par år længere frem, og din blok er væk.

Så overvej at kikke i kikhullet først – og så måske helt lade være med at åbne.

Men husk at møde op til demonstration med nedrivninger af blokke. Det foregår lørdag den 29. september kl. 13 på Rådhuspladsen i Aarhus.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2018-06 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2018-06 Oktober side 2 forsiden af magasinet 2018-06 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • kl. 13: Demon­stration på Rådhus­pladsen
    Leder
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data