Leder

Pas på, hvem du åbner din dør for

Af Helle Hansen

For os, der er uheldige at bo i Aarhus, må vi konstatere, at vi har nogle byrådspolitikere, der er helt ude af trit med virkeligheden.

Mens vi venter på, at virkeligheden rammer, og Folketinget formentligt i løbet af efteråret stemmer en ghetto-lovning igennem, der i større eller mindre grad vil udradere tusinder af boliger i den almene sektor, så kan det være godt at forberede sig på det værste.

For os, der er uheldige at bo i Aarhus, må vi konstatere, at vi har nogle byrådspolitikere, der er helt ude af trit med virkeligheden. De har slet ikke opdaget de store forandringer, Helhedsplanen for Gellerup og Toveshøj allerede har medført i løbet af de seneste fire år, siden den blev skudt i gang i foråret 2014.

Næsten alle politikerne er desværre blevet indfanget i et spin, der går ud på at vinde stemmer og folketingsvalg ved hjælp af den laveste fællesnævner.

I Aarhus Kommunes aftale om udsatte boligområder fra 19. juni – som alle partier undtagen Enhedslisten har underskrevet – står:
”Vi har en fælles opgave og et fælles ansvar for at bidrage ind i arbejdet med at omdanne de udsatte boligområder. Kun derigennem kan vi lykkes. Derfor lægger forligspartierne stor vægt på kommunikation og inddragelse undervejs i de kommende forandringer. Forligspartierne er enige om, at nuværende og kommende beboere samt andre parter i byen skal involveres i den kommende udvikling. ”

Så som beboer i Gellerup og Toveshøj skal du forvente at blive inddraget – men tag dig i agt.

Rygter vil vide, at borgmesteren er i gang med at ansætte en mindre kolonne af kommunikatører, som hen over efteråret skal sendes ud og ringe på døren i ghettoens opgange. Formentlig skal de fortælle om ghettoaftalens mange gode hensigter, der udlægges til at være til beboernes eget bedste.
Herfra skal lyde en opfordring til at passe på dørsælgeren. Hvis de først står på din måtte, så skal du lytte meget grundigt efter for at høre, hvad det præcis er, der er så godt for dig, hvis de får magt, som de har agt. For så er det ikke sikkert, at du har adresse i Gellerup eller Toveshøj, når vi når et par år længere frem, og din blok er væk.

..så er det ikke sikkert, at du har adresse i Gellerup eller Toveshøj, når vi når et par år længere frem, og din blok er væk.

Så overvej at kikke i kikhullet først – og så måske helt lade være med at åbne.

Men husk at møde op til demonstration med nedrivninger af blokke. Det foregår lørdag den 29. september kl. 13 på Rådhuspladsen i Aarhus.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt