Leder

Tredje gang er lykkens gang!

Først hed det maj, så august – nu er datoen for 2020’s repræsentantskabsmøde i Brabrand Boligforening sat til torsdag den 3. december. Tredje gang er lykkens gang, plejer man at sige.

På denne december-torsdag skal boligforeningens repræsentantskab, som primært består af medlemmer, der også sidder i afdelingernes bestyrelser, samt tre medarbejderrepræsentanter og tre ikke-bolighavende medlemmer mødes på Koldkærgård og samle op på det seneste halvandet års arbejde i boligforeningen.

Forinden har de 13 afdelinger, som i september måtte udskyde deres beboermøder, forhåbentligt nået at afholde møderne, med store Gellerupparken som rosinen i pølseenden, når afdeling 4 holder afdelingsmøde i Globus1 onsdag den 25. november, en uge før repræsentantskabsmødet.

Coronaens mange forhindringer har også betydet, at planerne om at lave en hurtig ny helhedsplan for Gellerup og Toveshøj har måttet ændres. Det bliver nu tidligst i den sene vinter – eller måske først til foråret, at beboerne i Gellerupparken bliver præsenteret for et forslag, de enten kan stemme ja eller nej til.

400 familier i nedrivningsblokkene må altså endnu en gang væbne sig med tålmodighed, før de får besked om, hvad der kommer til at ske med deres hjem

Der var oprindelig planlagt et møde nummer to mellem borgmester Jacob Bundsgaard og Gellerupparkens afdelingsbestyrelse den 25. september. Det møde er blevet udsat til den 11. november. Så de 400 familier i nedrivningsblokkene må altså endnu en gang væbne sig med tålmodighed, før de får besked om, hvad der kommer til at ske med deres hjem.

På nationalt plan kører den socialdemokratiske regering stadig frem med det helt store skyts for at leve op til intentionerne om at få gennemført parallelsamfundsloven, som rygterne vil vide, er udtænkt af Inger Støjberg, Søren Pape og Simon Emil Ammitzbøll-Bille, dengang de tre var ministre.

I forbindelse med åbningen af Folketinget i starten af oktober blev der udmeldt nye initiativer, som skal være med til at få normaliseret boligområderne, som, hvis jeg ikke selv vidste bedre, bliver fremstillet som steder, hvor det næsten ikke er muligt for almindelige danskere at bo.

Fronterne bliver trukket skarpt op, og beboerrepræsentanterne i de afdelinger, der er på den hårde ghettoliste, må desværre nok kigge langt efter en invitation til en kop dialogkaffe hos børnenes statsminister, der som et af sine vægtigste argumenter for at gennemtrumfe parallelsamfundsloven siger, at det er for børnenes skyld.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2020-06 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2020-06 Oktober side 3 forsiden af magasinet 2020-06 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data