Leder

Tredje gang er lykkens gang!

Af Helle Hansen

Først hed det maj, så august – nu er datoen for 2020’s repræsentantskabsmøde i Brabrand Boligforening sat til torsdag den 3. december. Tredje gang er lykkens gang, plejer man at sige.

På denne december-torsdag skal boligforeningens repræsentantskab, som primært består af medlemmer, der også sidder i afdelingernes bestyrelser, samt tre medarbejderrepræsentanter og tre ikke-bolighavende medlemmer mødes på Koldkærgård og samle op på det seneste halvandet års arbejde i boligforeningen.

Forinden har de 13 afdelinger, som i september måtte udskyde deres beboermøder, forhåbentligt nået at afholde møderne, med store Gellerupparken som rosinen i pølseenden, når afdeling 4 holder afdelingsmøde i Globus1 onsdag den 25. november, en uge før repræsentantskabsmødet.

Coronaens mange forhindringer har også betydet, at planerne om at lave en hurtig ny helhedsplan for Gellerup og Toveshøj har måttet ændres. Det bliver nu tidligst i den sene vinter – eller måske først til foråret, at beboerne i Gellerupparken bliver præsenteret for et forslag, de enten kan stemme ja eller nej til.

400 familier i nedrivningsblokkene må altså endnu en gang væbne sig med tålmodighed, før de får besked om, hvad der kommer til at ske med deres hjem

Der var oprindelig planlagt et møde nummer to mellem borgmester Jacob Bundsgaard og Gellerupparkens afdelingsbestyrelse den 25. september. Det møde er blevet udsat til den 11. november. Så de 400 familier i nedrivningsblokkene må altså endnu en gang væbne sig med tålmodighed, før de får besked om, hvad der kommer til at ske med deres hjem.

På nationalt plan kører den socialdemokratiske regering stadig frem med det helt store skyts for at leve op til intentionerne om at få gennemført parallelsamfundsloven, som rygterne vil vide, er udtænkt af Inger Støjberg, Søren Pape og Simon Emil Ammitzbøll-Bille, dengang de tre var ministre.

I forbindelse med åbningen af Folketinget i starten af oktober blev der udmeldt nye initiativer, som skal være med til at få normaliseret boligområderne, som, hvis jeg ikke selv vidste bedre, bliver fremstillet som steder, hvor det næsten ikke er muligt for almindelige danskere at bo.

Fronterne bliver trukket skarpt op, og beboerrepræsentanterne i de afdelinger, der er på den hårde ghettoliste, må desværre nok kigge langt efter en invitation til en kop dialogkaffe hos børnenes statsminister, der som et af sine vægtigste argumenter for at gennemtrumfe parallelsamfundsloven siger, at det er for børnenes skyld.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt