Vil gerne anbefale unge at blive medlem af Ungebyrådet

I Skovgårdsparken bor der to medlemmer af Ungebyrådet. De er bror og søster

Tekst og foto Elsebeth Frederiksen

Abukar og Suweyda har store ambitioner.

Abukar og Suweyda har store ambitioner.

Der er lidt koldt på bænken på Karensvej i Skovgårdsparken, men vi har alligevel sat os der for at få lidt ro til at snakke.
Suweyda og Abukar Hersi er bror og søster på 13 og 15. De går i 8. og 9. klasse på Sødalsskolen. Og så er de lige blevet valgt ind i Ungebyrådet. Abukar sidder der for anden gang, mens søsteren skal i gang med sit første år.

”Jeg har lært rigtigt mange ting ved at sidde i Ungebyrådet det første år,” forklarer Abukar og fortsætter:
”Jeg har lært meget om demokrati, at debattere, og jeg er blevet bedre til at lytte til andre og finde løsninger.”

I Ungebyrådet skal de nemlig nå til enighed og lære, hvordan de debatterer. Derfor kan det nogle gange godt tage et stykke tid at nå til enighed, fordi alle argumenter skal høres.
Suweyda glæder sig til at komme i gang. Hun har selvfølgelig hørt lidt fra Abukar om, hvad det handler om, men hun vil gerne i gang med arbejdet. Hun synes også, det er fedt, at medlemmerne af Ungebyrådet har mulighed for at møde de voksne politikere og lave forslag til byrådsbeslutninger. Hun er allerede glad for at debattere og bruger ofte sine evner i samfundsfag.

Ikke en ghetto
Skovgårdsparken ligger på ghettolisten, men Suweyda og Abukar tænker ikke rigtigt over det.

”Hvad er en ghetto egentlig?” spørger Suweyda.
Hun peger ud i parken, hvor der er stille og roligt. Lige ved siden af os er der nogle børn, der spiller fodbold, men ellers er der meget stille i dag. Det er også lidt køligt.

”Måske skulle folk begynde at have fokus på de gode ting, der foregår i området, i stedet for at have et negativt syn på områderne,” siger Suweyda og fortsætter:
”Vi skal tale pænt om andre.”
”Her sker rigtigt mange ting,” forklarer Abukar.

Når det er godt vejr, er der f.eks. mange børn på legepladsen, og der bliver grillet. Der har også været aktiviteter i sommerferien for børn. Suweyda forklarer, at der ikke er ret mange, der ved, hvor Skovgårdsparken er. Når folk nævner ghettoer, er det altid Gellerup og Toveshøj, der bliver nævnt.

Det eneste, der lige nu kan få familien til at flytte, er, hvis de finder en lejlighed med mere plads. Suweyda vil gerne flytte i rækkehus, hvis der er mulighed for det.

Store drømme
Begge unge har store ambitioner. Suweyda vil gerne læse til læge eller sygeplejerske, mens Abukar vil være advokat eller psykolog. Han er inspireret af sin far, som i en sen alder er gået i gang med jurastudiet.

”Det er lidt sejt at have en far, som er advokat,” siger Abukar.

Abukar arbejder i fiskeforretningen i City Vest. Han forklarer, at han fik jobbet, fordi han sidder i Ungebyrådet.
”Min chef mente, at det var en fordel, at jeg sad der, fordi det beviser, at jeg er aktiv og initiativrig,” fortæller Abukar. Suweyda går med aviser.

Vil være politikere
De vil begge to være politikere. Måske ikke Folketinget, men i hvert fald byrådet.
”Jeg vil ind i politik for at ændre noget her i byen,” siger Abukar.

Han peger på temaer som et mere grønt Aarhus, mere fokus på bæredygtighed og grøn omstilling, flere oplevelser for børn og en bedre indsats for at stoppe mobning i skolerne.

Et sidste godt råd
”Jeg vil anbefale alle unge at stille op til Ungebyrådet. Hvis de kommer ind, kan de lære rigtigt meget om demokrati og samfundet. Samtidig med at vi kan få vedtaget forslag i det rigtige byråd,” siger Suweyda.

Det gode råd lader vi hermed gå videre til andre børn og unge i Aarhus.
Del eller print denne side:  


Tilbagevisende links

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt