Der er ingen, der skal fortælle mig, hvad jeg kan og vil

Iman Nasser fra Skovgårdsparken har fundet sin rette, lidt utraditionelle hylde

Skæppebladet har sat Iman Nasser stævne i Det boligsociale hus i Gellerup, hvor bydelsmødrene har åben café. Iman er uddannet bydelsmor, og det var også gennem bydelsmødrene, at hun fik den store interesse for frivilligt arbejde. Nu er hun så engageret i bydelsmødrene, at hun sidder i landsorganisationens styregruppe.

”Det var meget grænseoverskridende at skulle stå til årsmødet og forklare, hvorfor de skulle stemme på mig,” forklarer Iman.

Hun føler, at de mange kurser i blandt andet konflikthåndtering har givet hende mere personlig styrke og selvtillid. Med konflikthåndteringskurset har hun lært at sige fra, hvis andre overtræder hendes grænser, noget som hun tidligere har haft svært ved.

Iman skal snart begynde at arbejde som vagt.

Iman skal snart begynde at arbejde som vagt.

Ordblind uden hjælp i skolen

Iman er blevet uddannet kosmetolog, selvom hun er ordblind. Da hun gik i skole, fik hun at vide, at hun var dum, og sad bagest i klassen, og hun fandt først ud af, at hun faktisk var ordblind, da hun var 24 år gammel.

I dag klarer hun sig, fordi hun har hjælpemidler på telefonen og computeren, men er da stadig skuffet over, at hendes ordblindhed ikke blev opdaget i folkeskolen.

Arbejdet med unge er hendes store passion

Efter Iman fik appetit for frivilligt arbejde, stillede hun op til afdelingsbestyrelsen, men hun har stadig ikke formået at få nok stemmer til at komme ind. Hun er altid blevet førstesuppleant, men det håber hun snart ændrer sig. Selvom hun ”kun” er førstesuppleant i afdelingsbestyrelsen, bliver hun behandlet som et ligeværdigt medlem af bestyrelsen med arbejdsopgaver.

Hun føler, hun bliver respekteret for det arbejde, hun laver. Hendes store passion er at hjælpe unge, der har problemer med stoffer og derhjemme med at komme ud af problemet. Hun har af afdelingsbestyrelsen fået til opgave at arbejde med de unge, der har nogle problemer. Dette samarbejder hun med lokalpolitiet om. Derfor var det også naturligt for hende at lave en debataften med lokalpolitiet, som kom og fortalte om kriminalitet og vidner. Denne debataften kan du læse om på Skræppens hjemmeside.

Job som vagt

Netop det samarbejde med politiet har nu ført til, at hun har fået nyt job. Det er ikke et helt traditionelt job for en muslimsk kvinde med tørklæde. Hun skal nemlig være vagt for G4S. Hun er ret sikker på, at hun er den første kvindelige vagt med tørklæde i Århus.

”Der er ingen, der skal bestemme, hvad jeg skal og kan,” siger Iman bestemt.

Hun fik jobbet, inden hun var uddannet som vagt. ”Henrik fra lokalpolitiet har været virkelig hjælpsom,” fortæller Iman.

Han har hjulpet hende med kontakter til G4S og anbefalede hende til jobbet.
Hun har været til samtale hos G4S, og her mente de, at hun ville være perfekt til jobbet. Vagtchef Jimmy Rundberg var efter samtalen overbevist om, at hun ville blive en stor succes, også selvom han var i tvivl, om hun havde tid til at arbejde, når hun lavede så meget frivilligt.

Nu skal hun lige tage uddannelsen som vagt, og så er der sikret job til hende, når hun er færdig. Hun håber på, at det bliver i City Vest og Bazar Vest, for hun vil helst arbejde i sit eget område, hvor hun kender folk.

Fremtiden

Lige nu tænker Iman kun på at få sin uddannelse som vagt færdig. Så kan hun gå på arbejde hver dag og være en inspiration for sine børn. På sigt drømmer hun om selv at blive vagtchef en dag, men lige nu ønsker hun bare at sikre, at hendes børn vokser op, får en uddannelse, arbejde og et godt liv.

  • Iman Nasser er 36 år gammel
  • Har to sønner på 13 og 15 år
  • Født i Libanon

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2019-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2019-02 Marts side 8
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2019-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data