Flere besøger informationscenteret i Gellerup

Kom på bydelsvandringer med den gamle Sherif og Chadi i april og maj

Tekst af Morten Korsgaard, foto Anne-Katrine G. Rasmussen

Døren går i stigende grad op i den røde containerbygning på Karen Blixens Boulevard 39. Mere end 1500 besøgende lagde i februar vejen forbi den faste udstilling til møder og bydelsvandringer.

Forårsfornemmelserne slog igennem i statistikken i februar med besøg af folkeskoleelever, gymnasieelever, kommunale embedsfolk, ngo’er, byggefolk, frivillige og beboere. Med mere end 1500 besøgende blev det den bedste februar, siden huset åbnede i december 2015.

Stærkt forårsprogram
Som en konsekvens af den stigende efterspørgsel introducerer vi nu Hop På Ture i dagtimerne syv onsdage fra 6. marts til 17. april. Turen begynder i informationscenteret kl. 11 og varer ca. to timer.

”Det er nyt, at vi lægger bydelsvandring midt på dagen, men det ser ud til, at vi har fat i noget. Senest havde vi 20 med på tur,” siger bydelsformidler Anne Katrine Graah Rasmussen og fortsætter:

”Vi ønsker at bidrage til en nuanceret forståelse af helhedsplanen for Gellerup Toveshøj. Informationscenterets faste udstilling trækker i sig selv nysgerrige til, men vi forsøger hele tiden at perspektivere udviklingen med god formidling.”

På tur med den gamle sherif
En af de kommende aktiviteter er, når den tidligere leder af lokalpolitiet i Aarhus Vest, Jens Espensen, og Chadi Kayed fra teamet i Informationscenteret inviterer på bydelsvandring i Gellerup tre lørdage i foråret. Jens Espensen stoppede sidste år i december efter 40 år i politiet, hvor de sidste 11 år var som leder af lokalpolitiet i Aarhus Vest. Mon ikke der er en anekdote eller to i vente?

  • Lørdag d. 27. april kl. 13-15
  • Lørdag d. 11. maj kl. 13-15
  • Lørdag d. 25. maj kl. 13-15

Turene er gratis.

Se mere på Facebook:
Bydelsvandringer i Gellerup

Lokale kigger klimaet i kortene
I løbet af foråret og sommeren vil informationscentret være ramme om en række oplæg om klima og bæredygtighed. Vi inviterer professionelle og ildsjæle, der alle har noget på hjertet, når det gælder klimaudvikling og bæredygtighed. Det kan være alt fra bæredygtige bygninger, rent vand til dynamiske staudebede. Datoer og tidspunkt kommer senere. Følg med på Facebook: E&P Huset

Arkitekturfestival fra 4. til 7. april
Vi bidrager med tre aktiviteter under arkitekturfestivalen.

Torsdag d. 4. april kan man komme med på byparkvandring kl. 14-15 med skov- og landskabsingeniør Søren Ebdrup Rostved fra SLA.

Samme dag er oplægget ”Hvem skabte Gellerup?” med museumsinspektør fra Den Gamle By, Anneken Appel, Lars Nikolajsen fra Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv og arkitekt Jens Bager kl. 16–17.30.

Lørdag d. 6 kl. 14-15.30 viser vi Maj Hasagers film ”Erindringen Dissonans”.
Filmvisningen efterfølges af en diskussion med et panel bestående af billedkunstner Maj Hassager, filmskaber, fotograf og visuel antropolog Shubdheep Parawana og ph.d.-stipendiat ved Aarhus Universitet, Jonas Strandholdt Bach.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt