Du er en vigtig del af historien

Nationalmuseet og Danmarks Almene Boliger indsamler nu historier fra borgere i Danmark, der bor i en almen bolig. Bidrag med din!

Af Mette Damgaard Sejthen, kommunikationsmedarbejder.
Foto udlånt af Brabrand-Årslev lokalarkiv

Danmarks Almene Boliger (BL) fylder 100 år i 2019. Det markerer BL blandt andet ved at sætte fokus på alt det, de almene boliger har repræsenteret gennem de seneste 100 års Danmarkshistorie.

I samarbejde med Nationalmuseet indsamler BL derfor ”almene bolighistorier” og opfordrer alle beboere i landets almene boliger til at dele deres personlige beretning om deres hjem. Beboerne skal kort og godt fortælle om dagligdagen i deres boligområde, deres opgang, om naboskab, udfordringer og drømme, og hvad der gør deres bolig til et hjem. Beboere kan beskrive, filme og fotografere deres liv og på den måde bidrage til historien om de danske almene boliger.

”Hvert bidrag er vigtigt for eftertiden,” forklarer Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev.

”Alle historier om det levede liv, naboskab og fællesskab for den million mennesker, der i 2019 bor i en almen bolig, er vigtige at bevare for eftertiden. Din historie er vigtig. For dig. For dine oldebørn. Men også for Danmark. Og for fremtiden og for hele verden, der skriger efter løsninger på, hvordan man skaber gode boliger, som alle kan betale. En løsning, som de almene boligforeninger allerede fandt for 100 år siden,” siger Rane Willerslev.

Han er imponeret over, hvor meget de almene boligforeninger har betydet for Danmark.

”Det, I har skabt i de almene boligforeninger, er ekstremt væsentligt for fremtidens velfærd og fremtidens byudvikling og for at sikre mennesker gode liv generelt. Vi er jo alle desperate efter løsninger, der kan tackle de udfordringer, verden står overfor nu. En af løsningerne er da de almene boliger. I al beskedenhed mener jeg faktisk, at I har løst ret meget af det,” siger han.

Rane Willerslev håber, at mange vil bidrage med deres historie til det større billede af det liv, der leves i landets over 500 almene boligforeninger.
Indsamlingen foregår digitalt frem til den 31. maj 2019.

Sådan bidrager du:
Fortæl din historie gennem tekst, lyd, foto, video eller andet. Jo flere historier, der sendes ind, jo bredere et billede af den almene bolig som rammen om det levede liv i 2019 vil stå for eftertiden.

Gå ind på Nationalmuseets indsamlingsside: https://natmus.dk/dinbolig/

På indsamlingssiden finder du en vejledning i, hvordan du indsender dit bidrag.

Indsamlingen er allerede i gang og løber frem til den 31. maj 2019.
Bidragene bevares for eftertiden i Nationalmuseets Etnologiske Undersøgelser og vil blive anvendt til både forskning og formidling.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt