Lys på Gellerup

Verdenspladsen bliver sat på prøve i oktober med flere spændende events

Af Marianne Stenberg, projektleder

I oktober kommer der til at være liv og aktiviteter på Verdenspladsen under temaet ”Lys på Gellerup”. Verdenspladsen er en del af Sports- og kulturcampus og bliver omfavnet af husene: Samlingshuset/Gellerup Bibliotek og Bevægelseshuset med Cirkus Tværs, Klatreklubben, ACFC, Gøglerskolen og Gellerup Art Factory.

Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune har i efteråret 2018 fået midler fra Realdania fra Fælles Rum-puljen. I løbet af 2019 udvikles projektet, hvorefter der er mulighed for at søge støtte til realisering. Værterne omkring pladsen har gennem workshops arbejdet med gode ideer til pladsens indretning, og de bliver nu testet gennem afprøvninger og events fra torsdag den 10. til torsdag den 31. oktober.

Asfalt på pladsen
”Lys på Gellerup” finder sted på Verdenspladsen, som bygges op i en 1:1 model med containere som modeller for husene: Samlingshuset/Bibliotek og Bevægelseshuset.

Pladsen asfalteres, og den belægning får lov til at leve frem til foråret næste år, hvor der er byggestart på Sports- og kulturcampus og Verdenspladsen. Det giver mulighed for, at værterne frem til foråret har en central plads i Gellerup, hvor der kan skabes liv for beboere og borgere, for eksempel cirkus- og gøgler-aktiviteter m.m.

Overdækket åbningsevent i oktober
”Lys på Gellerup” åbner torsdag den 10. oktober med et åbningsevent, hvor vi håber på at kunne teste et forslag til en overdækning på pladsen, og så er vi lige nu i gang med at planlægge flere andre spændende events i perioden.

Programmet kan I læse i næste nummer af Skræppebladet, så I også kan være med til at sætte ”Lys på Gellerup”.

Herunder ses et skitseforslaget fra konkurrencen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt