Leder

Beboerdemokrati – mindst én gang om året

Af Helle Hansen

Vi skriver nu september, som i boligforeningsregi betyder massevis af beboermøder. Her er beboerne med til at fastsætte næste års huslejer. Og afdelinger, der kun holder et årligt møde, har også valg til bestyrelsen på dagsordenen.

Det er vores beboerdemokrati, som træder i aktion. Det er på det møde, hver enkelt beboer har mulighed for at komme og bidrage med hans eller hendes ideer til, hvordan vi sammen gør vores afdelinger til gode hjem for alle.

Resten af året er det afdelingsbestyrelserne, der arbejder på at få livet i afdelingerne til at fungere, så boligerne er i orden, og områderne er rare steder at bo. Det gælder i de store afdelinger, som Gellerup og Toveshøj, såvel som i de små afdelinger, som Borum og Lyngby.

Der er hele tiden nogen, som blander sig i arbejdet, opleves det … foreningsbestyrelsen, tilsynet, Landsbyggefonden, kommunen eller Folketinget

I hvert fald i teorien. For der er hele tiden nogen, som blander sig i arbejdet, opleves det. Hvis ikke det er foreningsbestyrelsen, så er det tilsynet, Landsbyggefonden, kommunen eller Folketinget. På trods af, at beboerne og deres valgte repræsentanter ofte er det, som ved præcis, hvor skoen trykker, og kan komme med forslag til, hvordan en opgave kan løses. De gode råd er ovenikøbet ganske gratis, koster kun lidt simpel mødeforplejning og måske et telefontilskud.

Det kunne være interessant at prøve at lade beboerdemokratiet i afdelingerne leve og regere, uden megen indblanding udefra eller ovenfra. Lad det være et forsøg i en afgrænset årrække, på linje med de mange andre forsøg, der sættes i gang.

Lav en startmåling – og lad beboernes ideer og forslag få lov at blive prøvet af – og slut så af med en evaluering af, hvorvidt forsøget gik godt eller skidt. Og så tag resultaterne fra de bedste forsøg og lad dem sprede sig ud til de øvrige afdelinger.

Epilog for Lille Lars
På årets sidste sommerdag i 2019 var det definitivt slut med Lars Løkkes indflydelse på vores danske samfund.

Det blev ikke en skøn afsked med en mand, der har brugt det meste af sit liv på at bedrive politik.

Men med hans rolle som hovedmanden bag tankerne om bekæmpelse af parallelsamfundet og de forfærdelige ghetto-afviklingsplaner, så kan det være svært ikke at være bare en lille smule uartig og tænke: Der fik du, som du har fortjent.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt