Velkommen til 2000 mennesker på en byggeplads

Skræppebladet byder velkommen både i 1970 og i dag

Af Ulrik Ricco Hansen

Skræppebladet fylder snart 50. På forsiden af det allerførste nummer i marts 1970 skriver Knud Dynnes Hansen om at være ny indflytter i ”Gellerup-planen”. Dette var dengang det store byggeprojekt for Brabrand Boligforening.

Fra det første Skræppeblad i 1970, forsiden

Fra det første Skræppeblad i 1970, forsiden

Gang i aktiviteterne
I starten af 1970 er Gellerupparken ikke færdig, men mange er flyttet ind, og der er allerede en foreløbig afdelingsbestyrelse valgt i december 1969. Der er startet en del aktiviteter, og det nyeste skud er et beboerblad.

Men hvad skal bladet hedde?
Det ved den lille redaktion endnu ikke, men udgiver alligevel et blad på fire sider, dateret marts 1970. Det er nok midt i måneden, for der omtales en begivenhed den 6. marts. Og der er navnekonkurrence, som har frist den 30. marts.

Illustration fra det første Skræppeblad, side 2, marts 1970.

Hjælp med at fejre 50-året
Kender du den præcise dato for den første udgivelse? På redaktionen forbereder vi Skræppebladets 50-årsjubilæum, og vi hører gerne fra alle, der kender til historien om Skræppebladet.
Vi er interesseret i at høre fra både tidligere og nuværende beboere, som har lyst til at fortælle om Skræppebladet og/eller Brabrand Boligforening i et historisk lys.

Kontakt redaktionen eller redaktionssekretær Elsebeth Frederiksen på telefon 41 42 87 92 eller redaktionssekretaer@skraeppebladet.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt