Hjælp at hente hos beboerrådgivningen

Få råd og vejledning om almindelige ting i livet

Tekst og foto Jens Skriver

Da jeg møder op hos beboerrådgiver Jens Høgh, kommer han lige fra et møde i beboerklagenævnet, hvor han har været med som bisidder. Han fortæller, at folk kommer med alle slags spørgsmål i rådgivningen.

Jens Høgh hjælper med alt muligt som beboerrådgiver.

Jens Høgh hjælper med alt muligt som beboerrådgiver.

Nogle ting vejleder han om og viser videre til de rette instanser, mens andre ting hjælper han med. Det kan være vejledning i og hjælp til diverse ansøgninger, beregning af boligstøtte, hvis man overvejer at flytte, hjælp til læsning af breve fra det offentlige, lægeskift, overgang til folkepension, hvordan man skal forholde sig over for jobcentret, kommunale kontorer og Udbetaling Danmark.

Der rådgives om de forskellige aspekter i forbindelse med separation/skilsmisse. Det kan starte med overvejelsessamtaler, hvor konsekvenserne bliver gennemdrøftet.

Beboerrådgiveren tager også med som bisidder til møder med det offentlige. Ved uforudsete udgifter kan der søges fonde. Det kan der også ved huslejerestancer, men her kan der gå lang tid. Problemer med boligforeningen kan også tages op. Somme tider medvirker Jens Høgh ved klagesager og deltager i mæglermøder. Og så er der naturligvis sommerferieprojektet.

Mennesket bag
Beboerrådgiveren skal kun varetage beboernes interesser og er uafhængig af boligforeningen og myndighederne. Gellerupparken og Toveshøj har deres særskilte beboerrådgivninger, men Jens Høgh er rådgiver for Søvangen, Skovgårdsparken, Holmstrup, Thorsbjerg og Odinsgården.

Jens Høgh er 57 år og arbejdede efter gymnasiet i mange år som specialarbejder bl.a. i fiskeindustrien på Island.

”Det er ikke en dum ide at lave andet, inden man begynder som socialrådgiver. Fordi man er god i skolen, bliver man nødvendigvis ikke en god socialrådgiver,” siger han.

Som socialrådgiver har han til gengæld kun arbejdet i beboerrådgivningen. Han startede som praktikant i 1991 og blev færdiguddannet året efter.

”Kontakten med beboerne betyder meget for mig i mit arbejdsliv” siger han, ”og de dage, hvor nogen kommer og fortæller, at min indsats har været vigtig for dem, går jeg selvfølgelig ekstra glad hjem og føler, at jeg har gjort en forskel.”

Alle er meget velkomne i Holmstrup tirsdag 15-17 og torsdag 10-12. I Skovgårdsparken tirsdag 10-12 og torsdag 15-17.30. Man kan også ringe og træffe en aftale, og beboerrådgiveren kommer gerne på hjemmebesøg.

Beboerrådgivningen i Skovgårdsparken

Ingasvej 66 (ved selskabslokalet)
8220 Brabrand
Mobil: 61 28 21 26
Email: jens@beboerraadgivningen.dk

Beboerrådgivningen i Holmstrup

Jernaldervej 245, 1, lejlighed 6 (ovenpå selskabslokalerne)
8210 Aarhus V
Mobil: 61 28 21 26
Email: jens@beboerraadgivningen.dk

Flere beboerrådgivere
[webred:]
Begge ovenstående lokaliteter gælder for alle beboere i Søvangen, Skovgårdsparken, Holmstrup, Odinsgården og Thorsbjerg.
Beboere på Toveshøj kan henvende sig hos Maryam i Beboerhuset Tousgårdsladen.
Beboere i Gellerupparken kan henvende sig hos Abelone i det Boligsociale Hus (Yggdrasil).

Beboere i de øvrige afdelinger i Brand Boligforening må henvende sig andre steder eller kontakte afdelingsbestyrelsen og foreslå, at afdelingen bliver tilsluttet ordningen med beboerrådgver.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt