Leder

Frustrationernes boplads

..kommunen og staten laver regler så udspekuleret, at det er pest eller kolera, der er tilbage at vælge imellem

Af Helle Hansen

Nogle gange skal man tie, hvis man ikke har noget godt at sige…
Men så risikerer man, at der bliver så forfærdeligt stille.

Lige nu er der nok af dårlige ting at tale om, især hvis man er beboer i den almene sektor og tilfældigvis har til huse i et af de boligområder, der er blevet udskammet af samfundet til at være på den grimme ghettoliste.
Som beboer i en tilfældigt udpeget blok risikerer du at blive smidt ud af dit hjem og tvangsflyttet til et sted, hvor du måske slet ikke har ønsket at bo.
Eller hvis du er beboer i en renoveret lejlighed i Gellerupparken eller Toveshøj, så er der også masser af muligheder for at komme til at fokusere på det negative, fordi det slet ikke giver mening, hvorfor det skal være så absurd.

Er du beboerdemokrat, så kan du blive udsat for at føle dig til grin og ført rundt i manegen, hvad enten du sidder i et byggeudvalg eller en afdelingsbestyrelse og oplever ikke at blive hørt. Eller måske er du foreningsbestyrelsesmedlem og opdager, at kommunen og staten laver regler så udspekuleret, at det er pest eller kolera, der er tilbage at vælge imellem.
Beboerdemokratiet er en sart blomst, der skal passes og plejes. Hvordan dette gøres bedst, kan der være forskellige holdninger til – som vi så det ske på det seneste ekstraordinære repræsentantskabsmøde, hvor beboerdemokraterne havde forskellige opfattelser af, hvad der skal til.

Nu blev det flertallet, der bestemte, at der blive nedsat nye udvalg, som det er håbet, skal være med til at udvikle beboerdemokratiet i Brabrand Boligforening. Et mindretal forklarer i dette Skræppeblad, hvorfor de var uenige i, at det er sådan, det skal gøres. Hvordan det udvalgsarbejde spænder af, vil fremtiden vise.

En god ting falder mig pludselig ind, oven på denne lange grå vinter:
Foråret er endelig snart på vej og altid spirer frem.
Må beboerdemokratiet også opleve, at det begynder at spire.

Beboerdemokratiet er en sart blomst, der skal passes og plejes
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt