Afd. 25: Nej til fjernvarme i Østergårdsparken

Afdeling 25 – Østergårdsparken

Efter mange problemer med varmepumpeanlægget besluttede beboerne at installere et nyt anlæg i stedet for at overgå til fjernvarme

Tekst Elsebeth Frederiksen

Der har været en del udfordringer og problemer med varmepumperne i Østergårdsparken de sidste par år, blandet andet med ventilerne og trykket på varmepumperne. Faktisk har omkring 48 boliger i 2018 været periodisk ude af drift, og syv har slet ikke virket. Det samme problem har der været i 2019. Her har syv været permanent ude af drift. Det har betydet, at lejlighederne ofte ikke har været varmet nok op.

Det har vist sig, at pumperne ikke er monteret ordentligt fra starten af, hvilket kan være en af grundene til problematikkerne.

Bestyrelsen anbefalede varmepumper
Den 23. januar var der indkaldt til ekstraordinært afdelingsmøde, hvor det vigtigste punkt på dagsordenen var ja eller nej til fjernvarme.
Afdelingsbestyrelsen havde selv anbefalet at udskifte varmepumperne.

”Vi har haft møder med COWI, direktør Keld Laursen og driftschef Ole Hvid for bedst at kunne udarbejde et grundigt materiale til beboerne og have noget konkret at fremlægge på beboermødet,” forklarer næstformand for afdelingsbestyrelsen Bo Bostrup. Han oplyser, at der var gode og fornuftige spørgsmål fra beboerne, og alle fik svar på de spørgsmål, de havde.

”Ingen gik derfra med den følelse, at de ikke havde fået svar på deres spørgsmål.”

Huslejestigning er uundgåelig
Da det er en stor udgift for beboerne, blev begge muligheder gennemgået grundigt. En huslejestigning er uundgåelig, men en varmepumpeløsning betyder en mindre huslejestigning end fjernvarme. Derudover er anlægsperioden for varmepumperne kun syv måneder mod op til et år for fjernvarme.

Fordi der har været fejl i varmepumperne fra starten, betaler boligforeningen en kompensation, der gør, at udgifterne bliver lidt lavere.

Massivt flertal for varmepumper
Så skulle forslaget til afstemning.
Her stemte alle de fremmødte beboere nej til fjernvarme. Dermed kan afdelingen se frem til at få udskiftet varmepumperne. Udbuddet startede den første marts, og hele arbejdet forventes færdigt inden udgangen af 2020.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt