Gode nyheder for Skovgårdsparken

– og for alle os andre i Brabrand Boligforening

Af Keld Albrechtsen, formand, og Keld Laursen, administrerende direktør

Tirsdag den 1. december var en meget vigtig dag for beboerne i Skovgårdsparken og for alle andre i Brabrand Boligforening.

Det var nemlig dagen for offentliggørelsen af dette års ghettoliste. Da nyheden om ghettolisten var ude kl. 11.00, var glæden hos beboerne i Skovgårdsparken og i boligforeningen stor: Afdelingen var nemlig røget ud af ghettolisten takket være et fald i andelen af dømte beboere. Ja, faktisk var Skovgårdsparken forsvundet helt ud af listen over udsatte boligområder i Danmark. Efter alle kunstens regler er det dermed dokumenteret, at Skovgårdsparken nu er blevet til et helt normalt boligområde.

Keld Laursen under tv-optagelser tirsdag den 1. december.

Keld Laursen under tv-optagelser tirsdag den 1. december.

Borgmester vil stadig nedrive
Efterfølgende har Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard udtalt til blandt andet JP Aarhus, at selv om Skovgårdsparken ikke længere er på ghettolisten eller listen over udsatte boligområder, skal beboerne alligevel forberede sig på nedrivninger og byggerier af nye boligtyper. Ifølge borgmesteren skyldes det, at tallene i forhold til arbejdsmarkedstilknytning, tryghed og andre udfordringer tilsiger, at der skal sættes ind – uanset om et område er på ghettolisten.

Kommunen kan ikke diktere
Den udmelding er vi meget overraskede over i boligforeningen, for ifølge Aarhus Kommunes egen måling over ”udsathed” er Skovgårdsparken helt nede som nr. 15 – altså meget langt fra de boligområder, hvor man kræver nedrivninger.

Vi er heller ikke enige…
Vi er heller ikke enige i, at der er lovhjemmel til at kræve nedrivninger, for lovgivningen er helt klar. En kommune kan ikke alene diktere nedrivninger eller salg af renoverede boliger, når en afdeling ikke er på listen over udsatte boligområder.

I stedet ønsker vi at fastholde blandt andet den succesrige beskæftigelsesindsats, som har betydet, at beskæftigelsen på få år er steget markant – og vi vil meget gerne samarbejde med kommunen om andre nødvendige indsatser, som er til gavn for beboerne i Skovgårdsparken, og som kan bidrage til at sikre, at afdelingen ikke igen havner på ghettolisten.

Skovgårdsparken

Skovgårdsparken
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt