Ubudne gæster smider farligt affald i Gellerupparken

Batterisyre, asbestplader og byggeaffald flyder jævnligt på afdelingens containerpladser

Tekst: Helle Hansen. Fotos: Kári Gylfason

Sammen med Serviceafdelingen er Gellerupparkens afdelingsbestyrelse i gang med at finde en løsning på afdelingens helt store problem med farligt byggeaffald, som jævnligt bliver afleveret af udefrakommende håndværkere og andre private firmaer, som kører forbi og afleverer deres restaffald på afdelingens containerpladser.

I en enkel uge i marts oplevede driftspersonalet at finde beholdere med farlig batterisyre, der ellers skal afleveres som farligt affald på genbrugsstationen. Det blev nu til en udgift på flere tusinde kroner, som afdelingen skal betale. En anden dag blev der afleveret en stor bunke brugte asbestplader. Asbest er utrolig farligt, og det var nødvendigt, at det skulle afhentes af medarbejdere iklædt beskyttelsesdragter.

Udfordringen er, at containerpladser­ne i Gellerup er uaflåste og ikke overvågede. Hvis der skal laves videoovervågning af afdelingens mange pladser, anslås det at ville koste i omegnen af 1,2 millioner kroner.

Pladsmangel i Gellerup
For beboerne er det ikke acceptabelt at skulle betale de mange udgifter, der følger med bortskaffelsen af farligt affald, ligesom det bestemt heller ikke er med til at forskønne området.

Derfor arbejdes der på at etablere en central aflåst containerplads til storskrald, som i større omfang skal være bemandet og derudover også være video­overvåget. Udfordringen er lige nu overhovedet at finde et areal, hvor en sådan affaldsplads kan placeres, fordi helhedsplanen snart har spist alle afdelingens ledige arealer op.

Ta’ et foto og noter nummerpladen
Indtil der findes en placering til en ny affaldsstation, kan afdelingens beboere hjælpe ved at tage billeder og noter nummerplader samt tidspunkter, hvis de ser, at der bliver afleveret større mængder affald – og sende billeder og oplysninger til servicecenter-gellerup-toveshoj@bbbo.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt