Midlertidigt foreningshus ramt af corona-nedlukninger

18 lokale Gellerup-foreninger er rykket ind på 1.-salen på Gudrunsvej 78. Men så kom sognenedlukning få dage senere

Knap var nøglebrikkerne delt ud – og kun få af foreningerne havde nået at få deres habengut slæbt op ad den røde trappe – så blev døren slået i og låst til førstesalen på Gudrunsvej 78, fordi Gellerup for anden gang blev ramt af en sognenedlukning på grund af covid-19.
Der var ellers ene store smil og masser af glæde, da de mange frivillige foreningsfolk fra Gellerup mødtes igen efter snart tre år som hjemløse med medlemmerne vandrende rundt blandt blokkene.

Det var glæde over at kunne tyvstarte på det nye foreningshus, der står klar ved årsskiftet, ved allerede nu at kunne rykke ind i den gamle socialforvaltning oven på Gellerup Bibliotek, som nu bliver kaldt G78.

Øvebane for foreningshus

Det er foreninger som Den integrerede klub, Den kurdiske forening, Somalisk gadebørn, FDF, Olivenspejderne, Aktiv kvindeforening, Den palæstinensiske forening, fællesrådet, Skræppebladet, afdeling 4, Vild med Gellerup-projektet og mange flere, der det næste halve år tager forskud på det lokalefællesskab, som forhåbentlig fra starten af næste år kommer til at kickstarte foreningslivet i Gellerup, når Samlingshuset står færdigt.

De mange gode foreninger har ligget noget underdrejet, siden Foreningernes Hus lukkede for snart tre år siden, og det er ikke blevet bedre af det sidste snart halvandet års udfordringer med covid-19, som har bremset næsten al form for foreningsaktivitet.

I de midlertidige lokaler i G78 har nogle foreninger fået et enkelt lokale, mens andre har været heldige at få to. Lokalerne er ydmyge gamle kontorer af forskellige størrelser.

Der findes på etagen to lidt større rum, der kan bookes til møder og aktiviteter, og så er der et fælleskøkken, som Gellerup Fællesråd akkurat nåede at udruste med kopper, glas, tallerkner og service, så foreningerne fra starten er godt kørende, når der skal brygges kaffe og serveres kage til møder.

I skrivende stund er det uvist, hvornår sognenedlukningen af Gellerup er overstået. Men så snart låsen igen slås fra, er det garanteret, at gangene igen kommer til at genlyde af latter og glade stemmer. Du kan følge med i, hvad der foregår på førstesalen, i Facebook-gruppen ”Foreningshuset G78”.

Gellerup Fællesråd sørgede for, at køkkenet i Foreningshuset G78 er udrustet med kopper og tallerkner, som står klar til brug, når foreningerne igen får lov til at bruge til midlertidige foreningslokaler.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2021-04 Juni

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2021-04 Juni side 16
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2021-04 Juni

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data