Nu kan der afholdes afdelings­møder igen

Efter mere end et år, hvor størsteparten af afdelingsmøderne blev aflyst, er det nu endelig muligt at afholde afdelingsmøder i alle vores afdelinger igen. Det ser vi frem til med stor glæde, da møderne er en vigtig del af et levende og velfungerende beboerdemokrati

Igennem hele coronaperioden har vi naturligvis fulgt myndighedernes retningslinjer, og der er stadig enkelte hensyn og forholdsregler, der skal tages. Bekendtgørelsen om fravigelse af regler på boligområdet grundet covid-19 er nemlig forlænget til 31. august. Det betyder, at man skal forhåndstilmeldes for at kunne deltage i afdelingsmødet, og som noget ekstraordinært vil man kunne bruge en fuldmagt til afstemning. Afholdes afdelingsmødet et sted, hvor coronapas er et krav, skal det vises, for at man kan deltage. Hvordan reglerne ser ud efter 31. august, er endnu uvist.

Alle er på valg

Da valget til afdelingsbestyrelserne ikke kunne gennemføres i 2020, er alle medlemmer i år på valg. Der vil derfor højst sandsynligt være mange nye bestyrelsesmedlemmer, når afdelingsmøderne er afholdt.

Et af de steder, hvor de ser frem til valget til afdelingsbestyrelsen, er på AARHUS Kollegiet. Den lange periode uden afdelingsmøde har nemlig betydet, at mange af dem, der oprindelig blev valgt ind i afdelingsbestyrelsen, nu er fraflyttet, hvilket er normalt på et kollegie. Bestyrelsesformand Philip Aagaard ser derfor frem til at få flere beboere med i bestyrelsen.

”Nu kan vi endelig udfolde demokratiets goder igen og lade beboerne få indflydelse på beslutningerne. En af grundene til, at jeg ser frem til afdelingsmødet, er uden tvivl, at bestyrelsen så bliver fuldtallig, så vi er flere til at træffe beslutninger og får et godt sammenspil mellem en bred gruppe beboere.”

Sidste del af kollegiet stod endnu ikke færdigt, da sidste afdelingsmøde blev afholdt. Der sidder derfor ingen beboere fra Karen Blixens Boulevard 8 i bestyrelsen. Dem glæder Philip sig til at få med.
”Jeg ser frem til at få alle de nye beboere med på mødet. Det er vigtigt, at de også får en stemme og får mulighed for at forme det nye kollegie. Mange af beboerne på Aarhus Kollegiet har aldrig boet ude før, og det er derfor også deres første afdelingsmøde. Det bliver spændende at give dem mulighed for at være med til at forme det daglige liv på kollegiet,” siger han.

Første afdelingsmøde i Generationernes Hus og Tingskovparken

I både Generationernes Hus og Tingskovparken ser de frem til at afholde det første afdelingsmøde og få valgt en bestyrelse. Her skal beboerne vedtage afdelingens reglementer og vælge den første afdelingsbestyrelse, som fremadrettet skal varetage afdelingens interesser og indgå i dialogen med boligforeningen. Det er et vigtigt arbejde i de helt nye afdelinger – særligt i Generationernes Hus, hvor der er mange fællesarealer og berøringsflader med husets øvrige beboergrupper.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2021-05 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2021-05 September side 13
i sektionen Foreningen

forsiden af magasinet 2021-05 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data