Helheds­plan i byrådet

Den store plan for Gellerup/Toveshøjområdet bliver behandlet på byrådsmødet onsdag den 21. november. Byrådet har allerede bevilget 62,5 millioner kroner på budgettet for de næste fire år, men det er stadig lidt uklart hvad planen skal indeholde.

Efter et samarbejde mellem Brabrand Boligforening og Århus Kommune kunne Brabrand Boligforening sidste efterår præsentere en såkaldt områdeplan, der også indeholdt fremtidsfremskrivninger med og uden særlig indsats. Efterfølgende har parterne arbejdet videre og boligforeningen kunne i juni præsentere en såkaldt plus-plan. “plus” fordi det var et tillæg til områdeplanen men også fordi den fokuserer på plusserne – på de positive sider.

Løbende og ikke mindst hen over sommeren har den samlede plan under navnet “helhedsplan” været både til diskussion og i offentlig høring. Bl.a. er der afholdt borgermøde, et telt har rejst rundt for at indsamle gode ideer og så har et væld af folk og institutioner givet sit besyv med og været med til at brygge videre på visionen om en ny og spændende bydel i det nuværende boligområde.

Hele planen koster mindst en miliard at gennemføre og vil betyde store ændringer. Blandt forslagene er en bygade mellem City Vest og Bazar Vest, hvilket dog vil betyde hel eller delvis nedrivning af blokke. Det samme gør andre forslag om at åbne kvarteret og skabe linjer ind til centrale steder.

Læs de mange indlæg på Skræppebladets blog om helhedsplanen.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data