Nul varmepenge retur

Penge i flammer (Billedmanipulation)
De mange hundrede millioner kroner som fjernvarmekunderne i Århus har betalt for meget bliver ikke udbetalt. Mange borgere havde ellers set frem til en check i postkassen de næste fire år, hvor der i snit skulle udbetales 6-7.000 kr. pr. husstand. Rådmanden beklager sagen men forsikrer:

“Ingen har taget af kassen. Ingen har lidt unødig overlast, og vi har ikke begået ulovligheder,” siger Peter Thyssen ifølge Århus Stiftstidende. Han mener, at alt hvad der kunne gå galt i håndteringen af denne sag, ér gået galt.

Forbrugere kan blive snydt
De penge, som er betalt for meget, kommer forbrugerne til gode ved lavere takster fremover. Dette er dog ikke er retfærdigt over for fraflyttede borgere eller borgere, som har ændret mønster for forbrug af varme. Ny borgere kan selvfølgelig nyde godt af lavere priser.

Med den indirekte tilbagebetaling i form af nedsættelser forsvinder også klarheden om hvorvidt pengene rent faktisk går tilbage til forbrugerne eller havner i hensættelser, uforudsete udgifter, særlige puljer og investeringer mv. Skribenten af dette blog-indlæg formoder at løsningen, som byrådet forventes at vedtage på det kommende byrådsmøde, ikke er til fordel for forbrugerne, som nok må forvente at se pengene smuldre væk.

Kontrol-udvalg
“Fremover vil forbrugerne få overskydende betaling modregnet på næste års aconto-beløb,” sagde Peter Thyssen ifølge avisen som også skriver: “Desuden indstiller udvalget, at byrådet laver et kontroludvalg, der skal følge budgetlægning og regnskabsaflæggelse og rapportere til teknisk udvalg.”

Læs: “Varmepenge retur ved lavere takster”: http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20071213/AAS/742463560/1002

Læs Skræppebladets blog om fjernvarme.

Blogartiklen er oprettet: 13. dec 2007


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt