Nu får du endelig en varmecheck

Kun lejere i Brabrand Boligforening kan se frem til en kontant udbetaling fra Århus Kommune

tekst og arkivfoto af Ulrik Ricco Hansen

Du er heldig at bo til leje det rigtige sted. Mens de private boligejere kan se frem til en check på omkring 2.000 kr. for for meget betalt varme, vælger stort set alle udlejere, at beboerne ingen check skal have, men derimod får to år mere med nedsat betaling for varme. Udlejerne mener, at der er for meget administration ved at gennemgå varmeregnskaberne.

urh-fjernvarme-DSCF3520

Kun Brabrand Boligforening er varm på idéen med at udbetale pengene til både nuværende og tidligere lejere.

Direktør Torben Overgaard kæmper for kontant varmeafregning til lejerne

Direktør Torben Overgaard kæmper for kontant varmeafregning til lejerne

“Vores bestyrelse har lagt sig fast på den politik, at vi kan og skal finde de mennesker, der har pengene til gode. Og så gør vi det,” siger direktøren for Brabrand Boligforening, Torben Overgaard.

“Han er sikker på, at foreningen kan gøre det for den betaling – 157 kr. pr. lejemål pr varmeår – som er den takst, byrådet har fastsat.”
Den politiske varme sag med de mange millioner fra 2006 er flere gange forsøgt afsluttet. Men denne gang ser det forhåbentlig ud til at blive endeligt.

“Det havde jo været en fordel, hvis byrådet havde valgt den her model fra starten. Nu er halvdelen af varmeoverskuddet jo betalt tilbage. Det betyder, at de administrative udgifter bliver store set i lyset af, hvor mange penge der er tilbage.
Jeg er bange for, at sidste punktum ikke er sat i varmesagen endnu. Det er meget spændende, hvad der videre kommer til at ske. jeg tror, at der den kommende tid vil rejse sig en hel stribe af spørgsmål, som skal afklares,” siger Torben Overgaard til Århus Stiftstidende..

Læs mere
Skræppebladets blog følger sagen – se mere på hjemmesiden.
Kommunen har oprettet en særlig hjemmeside for sagen om varmepenge:
http://www.minevarmepenge.dk
Del eller print denne side:  


Tilbagevisende links

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt