Varmeprisen stiger

Men også varmepenge retur fra 2004-6

af Marianne Stenberg, journalist Brabrand Boligforening

Fra 1. januar er prisen på varme steget med 33 %. Det er en voldsom stor stigning, som kan mærkes på energiregnskabet og dermed også pengepungen for de fleste beboere. Har du oplevet, at du de senere år skal betale penge tilbage, fordi du har brugt mere varme, end du betaler for med dit à conto-beløb, så er det nok en god idé at få sat dit månedlige a conto-beløb op. På den måde kan du måske undgå at få en alt for stor efterregning, når varmeregnskabet bliver gjort op her til efteråret.

Vi opfordrer i hvert tilfælde alle vores beboere til at være opmærksomme på deres forbrug og den højere varmepris, så de ikke får sig en træls overraskelse, når regnskabet bliver gjort op. Ønsker du at få sat dit a conto-beløb op, så du hver måned over huslejen betaler lidt mere til varmeforbruget, så er du velkommen til at ringe til Brabrand Boligforenings administration på tlf. 89 31 71 71. Husk at den stigende varmepris også påvirker varmtvandsforbruget – altså med en højere varmepris bliver de varme brusebade også væsentlig dyrere.

Varmepenge tilbage
Brabrand Boligforening er i gang med at åbne gamle varmeregnskaber fra 2004 – 2006 for at kunne betale de varmepenge tilbage, som Århus Kommune har opkrævet for meget. Der er pt. ansat to medarbejdere, som frem til juni/juli går alle regnskaber igennem for dem, der har været beboere hos os i den periode. Derefter bliver de varmepenge, som Århus Kommune har tilbagebetalt til Brabrand Boligforening, fordelt mellem disse. Det forventes, at pengene tilbagebetales til beboerne i juni eller juli.