Leder

Politikernes dommedagsretorik

af Sebastian Adorján Dyhr

Vi beskæftiger os igen med Helhedsplanen i dette nummer af Skræppebladet, og selvom vi har gjort det før, kommer vi til det senere igen.

Men som overskriften antyder, falder det mig for brystet, at der i politikernes snak omkring planen, dens formål og metoder, nævnes, at hvis man ikke siger ja til planen – med dens måske ikke ønskede dele – så som nedrivning af blokke, som der er på tale – så vil det betyde, at Gellerupparken og Toveshøj aldrig bliver bedre steder at bo, at man ikke kan komme kriminalitet og ghettodannelse til livs; men må finde sig i disse forhold i al fremtid; for det er nu eller aldrig, hvis man skal have kommune m.fl. til at spytte i kassen.

Det kan undre, at politikere – ikke de samme; men andre – tidligere har brugt en lignende dommedagsagtig retorik for at få borgerne til at stemme for en plan, der indeholdt elementer, der ikke rigtig var nogle almindelige mennesker, der bakkede op om. Jeg tænker på diverse EU-afsteminger, og du kan sikkert selv komme på andre.

Det gode spørgsmål, som man som borger, beboer og deltager i kommende høringer og afstemninger må stille sig selv, er nødvendigvis, om disse trusler, vover jeg at kalde dem, mon vil blive ført ud i livet, hvis der bliver stemt nej til politikernes forslag.

Vil et nej til heldhedsplansforslagene vitterligt betyde, at der aldrig mere vil kunne skydes penge i Gellerupparkens og Toveshøjs problemer?

Er det rigtigt, at man er nødt til at rive blokke ned og fjerne af de grønne buske for at komme kriminalitet og ghettodannelse til livs?

Er det rigtigt, at der skal bruges millioner af kroner på at bygge nye bloktyper for at lokke ressourcestærke personer til at bo i Gellerupparken og Toveshøj?

Også andre end politikere skal hermed opfordres til at del­tage i debatten både her og i høringsfaserne med holdninger og oplysninger til, hvad DE personligt ser som midler til at ændre områdernes status fra ghettoer til attraktive områder for alle slags mennesker.

Med ønsker om et godt forår.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt