S, V og K: Nej til nedrivning i Gellerup

Et forslag fra den radikale byrådkandidat, Søren Højlund Carlsen, har sat fornyet debat i gang om nedrivning af blokke i Gellerupparken. Det radikale forslag går ud på at jævne boligområdet med jorden og derefter begynde forfra med, f.eks. rækkehuse. “Forfriskende” kalder mange af byrådspolitikerne, men især Socialdemokraterne, Vesntre og de Konservative har fuld tiltro til at den såkaldte helhedsplan for området kan løfte kvarteret fra ghetto til attraktiv bydel.

Ikke gennemtænkt
“Det er et uigennemtænkt forslag, som ikke engang har støtte hos de radikale byrådsmedlemmer,« siger politisk ordfører Jacob B. Johansen (S), der fremhæver, at en ekspert i JP Århus har sagt, at man godt kan bydelsforvise de cirka 6.000 mennesker i Gellerup, men de skal have et sted at flytte hen. Han mener desuden, at Gellerup har mange kvaliteter, der er værd at bygge videre på,” skriver Jyllandsposten og citerer også Socialrådmand Gert Bjerregaard (V) for at..

“understrege, at der er mange gode kræfter i Gellerup, men områdets sociale slagside og den negative spiral skal ændres. En vej til dette mål er at reducere antallet af blokke, hvilket i sig selv dog ikke løser problemet, mener rådmanden. Han vurderer, at det nye forslag er for vidtgående, men ser det som et kærkomment indspark i debatten.”

Læs mere

Nej til nedrivning af Gellerup-blokke: http://jp.dk/arkiv/?id=1526619
Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk

Blogartiklen er oprettet: 27. nov 2008


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt